IMAX uz pomoć 4K kamera vraća 3D filmove na velika vrata

IMAX uz pomoć 4K kamera vraća 3D filmove na velika vrata

Ako ste kojim slučajem negdje čuli kako je gledanost 3D filmova u padnu na žalost morat ćemo vam to potvrditi. No ovdje se prvenstveno misli na kućnu reprodukciju 3D filmova putem televizora koji raspolažu 3D tehnologijom te pripadajućim naočalama. Shodno tome popularna producentska kuća IMAX odlučila je doskočiti tom problemu. Koristeći posljednja tehnološka dostignuća u filmskoj industriji 4K kamere odlučila je vratiti 3D filmove na stare staze, ako je tih starih staza u opće i bilo.

IMAX se odlučio za snimanje filmova putem 4K kamera s razlogom što su one integrirane u cjelokupni tehnološki sustav to jest raspored leća unutar kamere je drugačiji no na dosadašnjim “običnim” kamerama. Upravo takvom rasporedu leća možemo zahvaliti za rezoluciju pripadajućeg prikaza slike 1.9:1. S druge strane 4K kamere raspolažu mnogo bržim načinom okidanja snimaka što je osobito pogodno za snimanje raznih efektnih scena kao što su dokumentarci o životinjama u divljini.

Za kraj najavimo kako će film Transformers: Age of Extinction, redatelja Michaela Baya biti snimani upravo 4K kamerama. U nastavku pogledajte video zapis koji pojašnjava što su to 4K kamere budućnosti te kako ih koriste u IMAX studiju.


Više na: ninoit.eu