Kako izabrati najbolji Božićni poklon

Kako izabrati najbolji Božićni poklon

Božić se brzo približava i raste nervoza s mišlju što ćemo pokloniti najdražima.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri odabiru poklona:


1. Napravite plan i odredite termin za shoping

Ostavite si dovoljno vremena za donošenje odluke o kupnji darova za svoju obitelj i prijatelje. Nemojte kupovati božićne darove u zadnji čas! Ne dovedite se u situaciju da kupnjom u zadnji čas kupite krivi poklon. Napravite popis osoba kojima želite kupiti poklon.

2. Ostanite unutar predviđenog proračuna

Prije kupnje božićnih darova, morate prvo znati vaše financijske mogućnosti i odlučiti koliko možete potrošiti. To će vam pomoći u određivanju raspona cijena za vaše božićne darove.

3. Razmislite o hobijima i interesima primatelja

Ako znate što oni vole lakše ćete donijeti odluku što da im kupite. Na primjer, ako primatelj voli glazbu, možete odabrati CD, MP3 player ili nešto slično. Zauzvrat, primatelj će pokazati uzbuđenje i zahvalnost.

4. Razgovarajte s osobom, ako ne znate što bi joj kupili

Da ne kupujete bez veze, ovo je najjednostavniji način. Neka vam ne bude neugodno! Ako već kupujete, bolje kupiti nešto provjereno nego bez veze.

5. Na svaki dar stavite karticu s potpisom i prikladnim riječima

Riječi su uvijek vrlo značajan i najbolji način da prenese vaše želje i misli nekoj osobi. Napišite kraću zahvalu i izrazite svoje osjećaje osobi kojoj pišete.

6. Darove prikladno umotajte

Osim što predstavlja faktor iznenađenja, lijepo umotan dar djeluje svečanije i zanimljivije. Osim u papir ili tekstil, darove možete staviti i u ukrasne vrećice ili kartonske i drvene ukrasne kutije.

7. Odredite cijenu dara za svakog posebno

Ako kupujete skupi prsten, to će biti prikladno za suprugu ili djevojku, ali totalno neprikladno za prijatelja. Dakle, odredite budžet za svakog posebno.

8. Ne poklanjajte nešto što može izazvati osjećaj nelagode

Prije kupnje dara za nekoga, budite sigurni da taj dar neće izazvati odbojnost, na primjer ako taj predmet osobu podsjeća na neko neugodno iskustvo

9. Predaja dara

Ako je ikako moguće, Božićne darove donesite i predajte osobno