PlayStation TV stiže u Europu po cijeni od 99$

PlayStation TV stiže u Europu po cijeni od 99$

Koncem 2013. godine u Japanu je Sony izdao PS Vita TV. I ako je ovaj mali gadget mogao reproducirati TV sadržaj te istodobno poslužiti kao igraća konzole, izgleda kako to nije zadovoljilo razvojne inženjere iz Sonya.

Uskoro bi PS Vita TV mogao doživjeti svoj dolazak na Europsko te Južno Američko tržište. No nešto malo drugačiji nego li je to verzija koja je dostupna u Japanu. Da budemo precizniji Sony mijenja ime u “PlayStation TV” te donosi mnoštvo novih komponenti ugrađenih u ovaj reproduktor televizijskog sadržaja a ujedno i mini igraću konzolu.

Tako doznajemo kako će PlayStation TV u sebi sadržavati 8 GB memorijsku karticu, HDMI utor za priključivanje na televizor. No osim PlayStation TV uređaja korisnik dobiva primjerak Lego igrice koja je trenutno aktualna kao i svoja filmska inačica.

Iz Sonya navode kako će PlayStation TV moći reproducirati igrice koje su kompatibilne s PlayStation Vita igraćom konzolom. No znamo kako PS Vita koristi touch zaslon no u verziji PlayStation TV-a korisnik će imati kontrolu nad igricama putem dva joysticka.

PlayStation TV pružat će mogućnost upravljanja PlayStation 4 igraćom konzolom, to jest PlayStation TV biti će svojevrsni daljinski upravljač namijenjen PlayStation 4 igraćoj konzoli. Ovaj prijenos odvijat će se zahvaljujući HDMI portu. Dolazak PlayStation TV-a očekuje se u jesen na tržištu Europe te Južne Amerike.


Više na: www.ninoit.eu