Ispišite svojeg robota pomoću Intela i 3D Printera

Ispišite svojeg robota pomoću Intela i 3D Printera

IT Svijet na jednom mjestu

informacije o svim segmentima IT industrije www.ninoit.eu

Znamo kako smo odavno ušli u eru tehnologija. Svakoga dana mnoštvo razvojnih inženjera, znanstvenika rade na usavršavanju novih načina korištenja pojedinih tehnologija i svakoga se dana neki novi koncept probije na vrh.

Upravo je to bio slučaj s 3D Printerima. Kada je ova vrsta printera dospjela u javnost mnogi su tvrdili kako ona nema baš neku perspektivnu budućnost. No ispostavilo se da to nije točno.

Dapače 3D Printeri svakog dana uzimaju sve više zamah ka globalnoj primjeni počevši od auto industrije pa do primjene u običnim kućanstvima. Za ovaj potonji slučaj cijena je jedini problem to jest njezina visina koja još na žalost nije dostižna mnogim korisnicima.

No zato 3D Printer u znanstvenim krugovima te tehnološkim svakog dana radi neke nove koncepte te projekte kako bi se uvelike olakšao život nas ljudi. Za tvrtku Intel svi smo čuli, riječ je o proizvođaču ponajprije procesora za računala kako stolnih tako i prijenosnih.

No u više navrata u IT zajednici spominjali su se pokušaji Intela kako bi upravo 3D Printere stavio u još veću zastupljenost u ljudskoj zajednici. Možemo reći da je jedan od primjera upravo pred nama.

Naime o Code konferenciji pisali smo kada smo na našim stranicama spominjali Skype te njegovu novu mogućnost prevođenja jezika u realnom vremenu. Upravo na toj istoj Code konferenciji CEO Intel-a Brian Krzanich donio je vodeći za ruku malenog robota po imenu Jimmy.

Mnogi od vas će se sada pitati kakve veze ima običan robot s 3D Printerima i Intelom? E pa ima, Jimmy je prvi robot koji je proizveden budimo precizniji ispisan putem 3D Printera. A gdje je u toj priči Intel? Intel stoji iza projekta koji za cilj ima ispisivanje robota putem 3D Printera za korisnike.

Pojasnimo kako Intel želi priuštiti korisnicima vlastitog robota koji će im pomagati u kući ili jednostavno zabavljati djecu po razumnoj cijeni. Cijena kojom bi bilo omogućeno ispisivanje robota putem tehnologije 3D Printera bila bi postavljena na 1600$.

Čelnici tvrtke Intel nadaju se kako će ovim konceptom izazvati brojne upite Amerikanaca no i ostalih stanovnika Svijeta u želji da upravo i oni imaju malenog robota Jimmy-a u svojem domaćinstvu.

Početak projekta očekuje se krajem godine a dok bi ispisivanje putem 3D Printera bilo omogućen na specijalnom on-a-chip računalu pogođenom Intel i5 procesorom nove generacije.

Pojedini dijelovi robota koji se ne mogu ispisati putem tehnologije 3D Printera biti će dobavljeni od ostalih proizvođača s kojima će Intel sklopiti partnerstvo.

Prisjetimo li se kako je cijena za samo 100$ veća od projekta pametnih naočala internetskog diva Google, Google Glass čini nam se kako Intel ima mnogo izglednije šanse da uspije u svojem naumu.

No ova novina dobra je prekretnica koja kazuje kako Intel sve više pažnje pridodaje robotici te tehnologijama koje se vezuju uz nju. Doznajemo kako iduće godine ako Intel uspije s tržišnim rezultatima proizvodnje robota putem 3D Printera, tvrtka namjerava ponuditi i dodatne softverske značajke koje bi uvelike olakšale komunikaciju nas ljudi s robotima ispisanim na 3D Printerima.

Toplo se nadamo kako će ovaj naume tvrtke Intel uspjeti te kako neće proteći mnogo vremena a da ne vidimo prve Jimmy robote u našim kućanstvima, jer cijena od 1600$ nije prevelika za jednog malenog simpatičnog robota Jimmy-a zar ne?

www.ninoit.eu: Ispišite svojeg robota pomoću Intela i 3D Printera

Tagovi

Uređaji