Google predstavlja novi projekt Android TV na Google

Google predstavlja novi projekt Android TV na Google

Google neprestance želi ulazak na neka nova tržišta. Tako ovoga puta želi novim konceptom Android TV-a ući u Svijet Televizije. Mnogi od vas sada će se zapitati pa zar nije Google prošle godine predstavio Chromecast?

Da to je točno, no čini se kako mu upravo Chromecast nije donio zadovoljavajuće rezultata pa se odlučio na neke nove poteze. Počele su internetom kružiti informacije kako će na Google I/O konferenciji od 25. do 26. lipnja namijenjenoj Developerima koja će se za koji dan održati u San Franciscu predstaviti Android TV.


Novu platformu koja i nije tako nova. Nije nova u pogledu što svi znamo što je to Android. Riječ je o mobilnom operativnog sustavu namijenjenom pametnim telefonima te tabletima. A upravo sada Google želi na Androidu pokretati TV sadržaj.

Nadalje se navodi kako bi Google bio spreman na potpisivanje partnerstva s pojedinim proizvođačima hardvera na kojima bi onda on nadopunjavao svoj Android TV operativni sustav.

U suštini radilo bi se o vrlo sličnim funkcijama koje i do sada imamo na svojim pametnim telefonima i tabletima no ovoga puta one bi bile prilagođene televizijskom okruženju.


Google nije potvrdio da je ova novina potaknuta svojevrsnom odlukom konkurentskog Apple-a za predstavljanjem Apple TV-a koje će se dogoditi na ovogodišnjoj Worldwide Developer Conference.

No ipak se šuška kako je upravo Apple-ova odluka bila okidač da se Google odluči na predstavljanje Android TV-a operativnog sustava. Android TV svojevrsni je podsjetnik na ne tako uspješne prijašnje pokušaje za ulazak u Televizijske vode s Google TV konceptom, koji je neslavno propao još u samim začetcima.

Biti će zanimljivo vidjeti svojevrsni proboj Apple-a te Google-a kao dva ljutita rivala na Televizijsko tržište posebice ako se zna kako je Amazon odavno zakoračio na to područje s Fire TV konceptom.

Više na: www.ninoit.eu