Apple-ove pametne kuće stvarnost ili java?

Apple-ove pametne kuće stvarnost ili java?

Svakog dana svjedoci smo kako mnoge IT tvrtke pokušavaju pridobiti što veći broj poklonika ulaskom na neka nova još ne otkrivena tržišta. Tako vam danas donosimo vijest o navodnom ulasku tvrtke Apple u projekt pametnih kuća.

Novi projekt na kojem navodno tvrtka Apple radi dolazi od glasina Financial Times-a. Koji tvrdi kako će Apple predstaviti novu platform na nadolazećoj WWDC konferenciji od 2. do 6. lipnja u San Franciscu.

Ova nova platforma imala bi uistinu smisla jer konkurencija nije zakoračila ka tome koraku. Što bi značilo kako će Apple biti prva tvrtka koja bi ušla na tržište pametnih kuća.


Doznajemo kako bi se platforma na kojoj bi koncept pametnih kuća bio začet, sastojala od integracije s ostalim Apple pametnim uređajima među kojima možemo istaknuti pametni telefon iPhone te tablet iPad.

Kao detalj Financial Times navodi primjer ulaska korisnika u pametnu kuću no prije bi korisnik na svojem iPhone pametnom telefonu ili bilo kojem uređaju temeljenom na iOS mobilnoj platformi upalio svjetla u kući. Kako to obično biva s tvrtkom Apple ovo su jedini detalji koje za sada možemo doznati. Nadamo se kako će uistinu 2. lipnja na nadolazećoj Worldwide Developers Conference čelnici Apple nešto više reći o ovome projektu.

No prisjetimo li se prijašnjih članaka na našem portalu vrlo lako ćemo se sjetiti kako su Philips i Samsung predstavili svoje pametne žarulje pa na temelju toga možemo pronaći vrlo lako poveznicu te možda i nadodati kako postoji mogućnost suradnje s obiju strana na ovome području. No neminovno je kako nam se sve više bliži vrijeme kada ćemo operativne sustave posjedovati i u svojim kućama, a sve u svrhu jednostavnijeg života.


Izvor: www.ninoit.eu