Renault Scénic Xmod - svestrani avanturist

Renault Scénic Xmod - svestrani avanturist

Pogled na monovolumen Renault Scénic Energy dCi 110 iz perspektive običnog vozača i potencijalnog kupca. Bez pretjeranih tehničkih podataka i sličnih zamaranja...


Izvrstan! Ali stvarno izvrstan. Svi oni koji imaju potrebu za većim obiteljskim prijevoznim sredstvom u ovome automobilu pronaći će idealnog partnera i ne moraju dalje tražiti.

Oduševio sam se već pri prvom pogledu. Izuzetno lijep automobil, onako mišićav, elegantan, boje trule višnje s povećim staklenim površinama baš je odavao dojam suverenog i moćnog ljubimca.

Taj osjećaj se nastavio ulaskom u kabinu koja obiluje prostorom kako za vozača tako i za sve ostale putnike. Vrlo udobna sjedala nisu me zamorila ni nakon višesatne vožnje, a prostora za noge ima dovoljno i naprijed i straga.

Elegantne i mekane linije pretvaraju Renault Scénic Xmod u pravog zavodnika
Elegantne i mekane linije pretvaraju Renault Scénic Xmod u pravog zavodnika

Iskreno mislim da će svojim izgledom navući simpatije povećeg broja ženskih vozača, a unatoč veličini, Scénic Xmod sam uspijevao bez problema uparkirati na sva slobodna parkirališna mjesta.

Krenimo od prostora...

Prostora ima ko' u priči! Troje odraslih ljudi sjedi na stražnjim sjedalima bez pretjeranog stiskanja i dodirivanja, a u prtljažniku ostaje mjesta veličine omanjeg dnevnog boravka. Ako postoji potreba, nakon spuštanja i vađenja sjedala taj prostor se čini kao malonogometno igralište s nevjerojatnih 1870 litara zapremnine!!! :). Šoping, izlet ili godišnji odmor s ovim autom je pjesma...

Velika kosilica za travu bez problema je stala u prtljažnik Renault Scénica. Naravno, nakon rušenja sjedala...
Velika kosilica za travu bez problema je stala u prtljažnik Renault Scénica. Naravno, nakon rušenja sjedala...

Naravno, ne moram ni spominjati da je u testnom modelu sve bilo na gumbeke i na dohvat ruke. Automatska klima radi besprijekorno, a uz hrpu različitiv modova, svatko će sigurno naći onaj koji će mu najviše odgovarati.

Tehnološke olakšice...

Kao i prethodni modeli iz Renault programa, tako je i Scénic došao opremljen s mnogobrojnim tehnološkim dodacima. Već uobičajeni multimedijski sustav R-Link s ekranom osjetljivim na dodir kojim se može upravljati na nekoliko različitih mjesta (na ekranu, volanu, konzoli...) nudio mi je slušanje glazbe s radio postaja ili USB uređaja. Bluetooth tehnologija nudi pak spajanje s mobitelima i drugim uređajima.

Gumbića u Renault Scénic Xmodu ne nedostaje. Ali svaki ima svoju vrijednost.
Gumbića u Renault Scénic Xmodu ne nedostaje. Ali svaki ima svoju vrijednost.

Tu je i već standardna navigacija koja brine da se vozač ne izgubi te svi važniji podaci o motoru, potrošnji, načinu vožnje, itd., itd...

Prozori i retrovizori se spuštaju i namještaju uz pomoć gumbića, a od velike je pomoći i parking senzor koji na vrijeme odašilje signale da je neki strani predmet preblizu i da bi lak mogao nastradati.

Scénic Xmod ima jednu izvrsnu novinu, a to je sustav Extended Grip koji će u kombinaciji s gumama M+S (za blato i snijeg) pružiti odlično prianjanje i u najtežim uvjetima. Zahvaljujući ovom sistemu, slobodnije se možete zaputiti i u blatnjavija područja bez straha da ćete zaglaviti i morati tražiti traktore da vas "čupaju". Odlično za ribolovno/lovno nastrojene članove obitelji :).

Zahvaljujući sustavu Extended Grip, vozite se bez straha od mokrih i blatnjavih cesta i puteva
Zahvaljujući sustavu Extended Grip, vozite se bez straha od mokrih i blatnjavih cesta i puteva

I naravno, beskontaktno paljenje motora zahvaljujući pametnoj kartici na koju sam se opako navukao kod Renault vozila. Što jest, jest, izvrsna stvar.

Tu su još i brisači koji se automatski uključuju na prve kapi kiše i pojačavaju ritam rada kako kiša obilnije pada. Praktična su i automatska svjetla koja se pale u trenutku kada senzor zaključi da je vidljivost ispod dozvoljenje granice.

Popis svih dodatnih opcija u opremi pogledajte u službenom katalogu.

Renault Scénic Xmod na gradskim ulicama...
Renault Scénic Xmod na gradskim ulicama...

Motori

Na testu sam vozio model Scénic Energy dCi 110 s klasičnim 6-stupanjskim mjenjačem koji je usput rečeno, izvrstan. Mekan, ne predugog hoda, precizan i brz. Postoji i opcija s automatskim EDC 6-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom koji je još bolja opcija jer se ugodnije i opuštenije vozi, a ujedno i smanjuje potrošnja goriva.

Motor ima 110 KS i sasvim je dovoljan za udobnu i ugodnu vožnju. Vrlo je živahan tako da i sportskii nastrojeni vozači neće pretjerano gunđati.

Zahvaljujući sustavu Stop & Start, motor se automatski isključuje čim se vozilo zaustavi. Motor u tom trenutku ne ispušta štetne plinove i štedi više od litre goriva na 100 km u gradskoj vožnji. Pokretanje ide gotovo neprimjetno, treba samo pritisnuti spojku i motor se gotovo trenutno pokrene. U početku me to iskreno, malo nerviralo, ali sam se vrlo brzo priviknuo i nakon dva dana gotovo da gašenje motora nisam ni primjećivao.

Potrošnja je solidno prihvatljiva. Tvornički podaci kažu da je potrošnja (kombinirana) oko 4.1 l/100 km, ali u praksi je to ipak osjetno više. Meni je ispalo preko 7 l. Ali dobro, imao sam nešto više vožnje po auto cesti gdje automobil ipak više troši.

U ponudi su 4 motora: dva benzinca od 115 i 130 KS te dva dizela od 110 i 130 KS. To im omogućuje krajnje brzine od 180 do 195 km/h uz solidna ubrzanja od 10"6 sek pa sve do 13"4 sek do 100 km/h.


Mane i nedostaci...

Hm, ima li ih uopće? A ima, ali ništa strašno, barem što se mene tiče :).

Jedan od najvećih nedostaka je vrlo loša zadnja-bočna preglednost, gotovo nikakva. Zbog povećanih i proširenih bočnih konzola te držača za glave dobilo se na sigurnosti, ali je stradala vidljivost. Dobro, senzor donekle spašava stvar.

Gumbek za pojačavanje glasnoće na središnjoj konzoli nalazi se na dobrom mjestu, ali je po meni nekako preosjetljiv jer ujedno ima i funkciju za kompletno gašenje sustava. I što se događalo? Nehotično sam ga par puta "kvrcnuo" rukom i sve se ugasilo... Ne moram ni pričati da sam prvi put pola sata istraživao što se dogodilo...

I cijena... Raspon od 150.000 do 190.000 kn, ovisno o motoru i opremi. Možda je ipak mrvicu previsoka.

Ostalo više manje, samo pohvale. Tko može, najtoplije mu preporučam!


Više o modelima Scénic Xmod na: www.renault.hr

Renault Scénic Xmod - svestrani avanturist

Vozio i napisao: Darko Poslek