Linije na zidu

Linije na zidu

Fotogalerija!

Pogledajte fotogaleriju s nekoliko zanimljivih interijera u kojima su na zidovima izvučene linije.

Učinite sobu modernijom i dinamičnijom dodavši na zid vodoravne ili vertikalne linije u drugoj boji! Cijeli postupak je brz i jednostavan, ali i jeftin. Linije možete iscrtavati bilo kada, u trenutku dok "maljate" cijeli stan ili pak naknadno.

Ovisno o temeljnoj boji zida i nijansama koje vladaju u ostatku prostora, prilagodite i boju linija. Osim toga, njihovim dodavanjem možete vizualno proširiti, produžiti ili povisiti prostoriju.

Vodoravnim linijama postižete dojam više prostorije
Vodoravnim linijama postižete dojam više prostorije

Dobro izračunajte debljinu linija, jer će najljepše izgledati ako s linijom počnete odmah od poda i s njom završite ispod stropa.

Postupak izvlačenja linija je vrlo jednostavan. Potrebna vam je tzv. "pik" traka (samoljepiva) koja će osigurati idealnu ravninu i oštrinu rubova linije. Postupak izvlačenja linija pogledajte u našem prethodnom članku "Kako izvući ravnu crtu na zidu?"

U cijelom postupku vrlo je važno precizno izmjeriti i odrediti ravninu linija te pravilan i ujednačen razmak među njima. Tu će vam pomoći obični metar i libela, ali za još savršeniji rezultat nabavite laserski uređaj za niveliranje.

Kada ste sve dobro izmjerili i polijepili trake, linije pobojajte valjkom čija je širina prilagođena širini linije. Pazite da ne pokapate bojom temeljnu boju zida jer ćete si zadati dodatni posao oko čišćenja, zato ne močite previše valjak.


Možete napraviti dvobojne, ali i višebojne linije samo pazite da ipak ne pretjerate sa šarenilom. Nekako se u praksi pokazalo da je najljepše kad se samo jedan zid ili čak dio zida obogati linijama.

Nakon bojanja pričekajte da se sve dobro osuši i tek onda pažljivo odlijepite trake i uživajte u pogledu!

Za veću dinamiku prostora dovoljno je izvući linije samo na jednom dijelu zidu
Za veću dinamiku prostora dovoljno je izvući linije samo na jednom dijelu zidu