Božićne dekoracije - ideje za ukrašavanje

Božićne dekoracije - ideje za ukrašavanje

BOŽIĆNE DEKORACIJE!

Pogledajte i ostale ideje vezane uz temu Božićne dekoracije!

Ukrašavanje za Božić ušlo je u tradiciju kao događaj. Odabiranje aranžmana i postavljanje božićnih ukrasa za jelku, prostorije i vanjštinu kuće zahtijeva vrijeme i nije jednostavna zadaća. Tema božićnih dekoracija može vam praznike učiniti nezaboravnima.

Kako je Božić vrijeme čarolije, neka se ona proširi po vašem domu i okolici. Uključite obitelj u kreativni proces razrade motiva božićnih ukrasa.

Ako ste navikli na tradicionalne motive kao obiteljski ritual, možete zadržati svoj stil i razraditi ga dalje kako bi ozračje bilo baš kako treba za ovogodišnje praznike. Kad razmišljate o ukrašavanju različitih dijelova doma kao što je kuhinja, dječja soba, dnevna soba, dvorište, soba za goste, skoncentrirajte se na motiv i radite po njemu.

Možete odabrati različite motive kao npr. Božić vašeg rodnog kraja, tradicionalni Božić, Disney Božić za dječju sobu, ili djetetov prvi Božić.

Motivi za božićne jelke

Motiv za vašu božićnu jelku može pojačati cijelu šemu ukrašavanja. Jelka s određenim motivom je uvijek popularna. Mnogima se ta ideja sviđa jer omogućava da Božić bude još osobniji kroz ukrašavanje posebnim kolekcijama ili predmetima od interesa. Motiv može biti bilo koji, kao i boja, stil ukrašavanja i oblik.

Neki od zanimljivih motiva su:

• Anđeli i kerubini koji mogu biti svih boja, napravljeni od različitih materijala,

• Životinje – najčešći su medvjedići i jeleni, ali mogu biti i bilo koje druge u svim bojama i napravljenje od bilo kojih materijala

• Rustikalni ukrasi, naročito ako su ručno rađeni

• Snježne teme koje najviše odgovaraju Božiću i božićnim ukrasima. Odaberite snježne pahuljice bijele boje, djedove mrazove ili Božićnjake, nježne anđele, snjegoviće, zvijezde radi elegantnog, smirenog izgleda vaše jelke ili sobnih ukrasa.

Razni likovi i figurice mogu biti izvrsna tema za Božićnu dekoraciju
Razni likovi i figurice mogu biti izvrsna tema za Božićnu dekoraciju

Hrana, kolačići i bomboni kao motiv

Šećerni štapići, čokoladni bomboni, voće, šećerne trake, linzeri, kokice i brusnice, modlice za kolače, i mala kuhinjska pomagala su odlični za ovaj motiv. Odlični su za jelku u kuhinji ili za nekoga tko voli kuhati i jesti.

Keksi i kolači su vrlo česta dekoracija blagdanskog stola
Keksi i kolači su vrlo česta dekoracija blagdanskog stola

Rustikalne teme

Koristeći grube rezbarene ukrase od drveta, drvene perlice, češere, buketiće sušenog cvijeća, listova i štapića, možete postići divan rustikalni ugođaj vaše jelke. Bilo koja vikendica ili dnevna soba može se pretvoriti u ladanjsku kuću, kuću od oblica ili „stari svijet“.

Rustikalne dekoracije u kojima dominiraju prirodni materijali izgledaju jednostavno i toplo
Rustikalne dekoracije u kojima dominiraju prirodni materijali izgledaju jednostavno i toplo

Obiteljske i osobne teme

Djeca će imati osjećaj posebnosti ako jelku ukrašavaju u svojem posebnom motivu, npr. sportskom ili informatičkom (zamislite jelku okićenu mnoštvom svjetlucavih CD-a), automobilističkom, ili pak u rođendanskoj temi. Uspomene na obiteljska okupljanja ili druženja mogu se oživjeti fotografijama koje objesite po jelki i predmetima sa obiteljskih putovanja, druženja i izleta


Pogledajte i ostale ideje za Božićne dekoracije


UrediSvojDom