Drvene igre bez granica... s keramikom!

Drvene igre bez granica... s keramikom!

A može i obrnuto. Keramičke igre bez granica... s drvom! Svijet keramičkih pločica zapravo je jedan poseban modni svijet u kojem se trendovi toliko ne mijenjaju sezonski, koliko doživljavaju inovativne i divljenja vrijedne promjene, koje ga usmjeravaju prema novim formatima, bojama, uzorcima, motivima... Jedan od najstalnijih i najomiljenijih trendova su i keramičke pločice koje vjerno imitiraju najrazličitije drvene površine.


"Daske" s cool efektom

Keramičke pločice koje malo podsjećaju na brodski pod, malo na otmjeni i uvijek cijenjeni parketni pod, uključujući i retro uzorak riblje kosti. Pločice se u ovom slučaju ponašaju kao "kameleoni", jer, kamuflirane u drvo, daju hladnom keramičkom materijalu dojam topline. Optički dojam barem, no koji, primjerice ugradnjom podnog grijanja, može postati i stvarni. Možda je upravo to razlog zašto keramičke pločice sve više i lakše osvajaju podove... i to ne samo kupaonica, kuhinja i hodnika, već i spavaćih soba i soba za dnevni odmor.


Novu kolekcija keramičkih pločica, Sabuni, koja svoju inspiraciju crpi iz drva!
Novu kolekcija keramičkih pločica, Sabuni, koja svoju inspiraciju crpi iz drva!

Nijansiranje izgleda drva

Dimljeni hrast? Ili hrast premazan bijelim vapnom? Grubi, odnosno izvorni izgled neobrađenog drva? Nema problema! Slično kao i kod pravih drvenih podova, proizvođači nude puno više od površne imitacije drva. Uz različite nijanse 'mrlja' to se odnosi i na njihovu strukturu, npr. pločice za vanjsko oblaganje imaju vrlo uske, stvarne ili 3D efekt, pukotine koje materijalu daju dubinu: trodimenzionalan dojam površine omogućuje osjetilo opipa i igru svjetla i sjene – savršeno za kontinuitet između unutarnjih i vanjskih prostora. Moderno je oponašanje neobrađenog drva ili pak druga krajnost – savršeno izbrušena i polirana površina. Inkjet otisak može imati finalni rezultat koji imitira finu strukturu drva koja u klasičnoj varijanti izgleda grubo brušeno, a u pomaknutom izdanju rustikalno.


Novu kolekcija keramičkih pločica, Sabuni, koja svoju inspiraciju crpi iz drva!
Novu kolekcija keramičkih pločica, Sabuni, koja svoju inspiraciju crpi iz drva!

Pločice u dizajnu hrasta, breze, kestena...

Sve više proizvođača keramičkih pločica proširuje svoj asortiman "keramičkih vrsta drva" poistovjećujući ih sa stvarnim / drvenim inspiracijama iz prirode, npr. keramičke pločice s uzorkom drva hrasta, breze, javora, kestena, bukve, trešnje... Podne pločice rađene i složene po principu parketa daju dodatnu vrijednost prostoru s obzirom da se orijentiraju na trodimenzionalnost, što za rezultat ima: uzbudljiva rješenja! Zajedničko svim keramičkim pločicama koje imitiraju drvo je to što ih je sve teže razlikovati od stvarnog drva.


Kolekcije keramičkih pločica proizvođača Keramike Modus koja svoju inspiraciju crpi iz drva, možete pronaći u svim bolje opremljenim trgovinama keramike, sanitarija i kupaonske opreme diljem Hrvatske.


Piše: Mirjana Kožić

Više informacija na: www.keramika-modus.com