Samsungove pametne žarulje

Samsungove pametne žarulje

Ovaj tjedan što je na izmaku ostat će zapamćen po najavama proizvođača (LG, Samsung) kako započinju s proizvodnjom pametnih žarulja. Tako je prvi na listi za predstavljanje bio LG koji je predstavio koncept pametnih žarulja s mogućnošću upravljanja uređajem na Android operativnom sustavu.

LG je istaknuo kako će za svoje pametne žarulje ponuditi Wi-Fi te Bluetooth podršku.  Drugi na listi ovotjednog predstavljanja pametnih žarulja bio je Samsung. On je naveo kako će započeti s proizvodnjom pametnih žarulja, jednostavnog naziva “Smart Bulb”.

Samsungove pametne žarulje naziva "Smart Bulb"
Samsungove pametne žarulje naziva "Smart Bulb"

U daljnjem tekstu navodi se kako će to biti LED žarulja s mogućnošću Bluetooth upravljanja. Bluetooth opcija odabrana je radi toga što se odjednom može upravljati sa 64 žarulje istovremeno, u odnosu na Wi-Fi povezivanje.  Upravljanje  bi se trebalo izvoditi putem Samsungove aplikacije namijenjene pametnim žaruljama potonjeg proizvođača. Što znači kako nećemo moći koristiti Samsungovu aplikaciju za upravljanje LG pametnih žaruljama. Osim zakretanja svjetla te isključivanja,uključivanja putem pripadajuće aplikacije, Samsung je najavio i dodatne opcije koje će biti dostupne.

Tako se radi o opciji stupnjevanja jačine svijetla žarulje u odnosu na prirodno osvjetljenje prostorije. LED pametne žarulje iz Samsunga deklarirane su na 15.000 sati rada što bi u prijevodu bilo 10 godina normalnog korištenja. Kada je cijena u pitanju ona trenutno nije poznata. No ne bi nas začudilo kada bi ona bila približna LG-evim pametnim žaruljama koje će se prodavati po cijeni od 32$.


Preuzeto sa: www.ninoit.eu