Paški sir iz sirane Gligora

Paški sir iz sirane Gligora

Na nedavno održanom World Cheese Championship natjecanju koje je održano 18. i 19. ožujka u američkoj saveznoj državi Wisconsin, Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora osvojio je prvo mjesto u kategoriji tvrdih ovčjih sireva!

Ovim priznanjem je Paški sir po prvi put ostvario međunarodno priznanje izvan Europe. Ovu vrijednu nagradu osvojio je u žestokoj konkurenciji između 2.619 različitih sireva iz 22 države koje je ocjenjivalo 50 međunarodnih stručnih sudaca.

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva bilo je ukupno šest naših predstavnika koji su se hrabro natjecali s renomiranim sirevima iz Amerike i još poznatijim europskim sirevima iz  Španjolske i Italije.

Nakon niza rigoroznog testiranja, Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora proglašen je najboljim u svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva.


Poznati Paški sir zaštićen je izvorni proizvod te ujedno dobitnik brojnih nagrada i priznanja, a Sir “Gligora” već godinama slovi kao jedan od ponajboljih sireva Hrvatske. Paški sir  Gligora radi se isključivo od ovčjeg mlijeka i to domaće autohtone pasmine paške ovce, čija je proizvodnja ograničene količine zbog sezonskog karaktera.

Više na: www.gligora.com