SAJMOVI BIAM I ZAVARIVANJE

SAJMOVI BIAM I ZAVARIVANJE

BIAM – 22. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata

ZAVARIVANJE – 25. međunarodni sajam zavarivanja i zavarenih konstrukcija

9. do 12. 04. 2014.


Svojom dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom sajmovi Biam - Zavarivanje su se potvrdili kao najznačajniji poslovni događaj ove industrijske grane u Hrvatskoj.

Ovi sajmovi na jednom mjestu pružaju uvid u najnovija tehnološka rješenja na području alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite te su zbog toga postali nezaobilazno mjesto i vrijeme intenzivnih poslovnih susreta, proizvođača, stručnjaka i poslovnih ljudi na ovom području.

Ova grupa sajmova predstavlja izuzetnu, nezaobilaznu poslovnu sajamsku manifestaciju na kojoj očekujemo posebni interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju.


Program izlaganja:

• alatni strojevi i alati,

• automatizacija, robotika,

• mjerna tehnika,

• oprema za zavarivanje i dodatni materijal,

• sredstva i uređaji za zaštitu,

• oprema i materijali za antikorozivnu zaštitu

• strukovne institucije i udruženja

• škole i učilišta, stručna literature


ATRAKCIJA: ROBOTSKA KOŠARKA

Ove godine sve posjetitelje očekuje i posebna atrakcija – ROBOTSKA KOŠARKA. Riječ je takmičenju u igranju košarke između robota i čovjeka. Ideja o robotskoj košarci stvorena je krajem 2012. u Sloveniji kao svojevrsna najava Eurobasketa koji se održavao 2013. Robotska košarka održat će se na atraktivnom prostoru u paviljonu 8a za vrijeme trajanja sajmova Biam- Zavarivanje.

Dođite i navijajte. Tko će biti bolji – profesionalni košarkaš ili robot?

SAJMOVI BIAM I ZAVARIVANJE

KORMAT 2014.

U sklopu sajma BIAM 2014, u godini u kojoj Hrvatsko društvo za zaštitu materijala obilježava 60 godina kontinuiranog rada na promicanju struke, najavljujemo održavanje 21. međunarodno savjetovanja o zaštiti materijala i industrijskom finišu „KORMAT 2014“ koje će se održati 10. travnja u dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu.

Prijave na: http://www.zv.hr/default.aspx?id=446


Savjetovanje ima dugu tradiciju i održava se svake druge godine u sklopu sajmova Zavarivanje-Biam.

Zaštita konstrukcija od korozije jedna je od najvažnijih zadaća inženjera i tehničara različitih struka koje se bave projektiranjem, izradom, vođenjem i održavanjem uređaja i postrojenja, a kako bi se ostvarila veća trajnost i povećanje pouzdanosti same konstrukcije i ujedno spriječilo onečišćenje proizvoda i zagađenje okoliša.

Korozijski procesi izazivaju propadanje konstrukcija i velike materijalne gubitke u gospodarstvu svake zemlje, stoga je konstrukcije potrebno štititi od korozije te istovremeno voditi računa o utjecaju postupaka zaštite materijala na okoliš.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite, te korozijskog menadžmenta.

Stručnjaci će na ovom savjetovanju unaprijediti znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije. Uz uvažene hrvatske stručnjake s fakulteta i industrije na savjetovanju će gostovati i predavač iz Njemačke dr.rer nat. Johann Wilhelm Erning, Berlinski institut za istraživanje i ispitivanje materijala (BAM).

U okviru Savjetovanja održat će se redovna Skupština Hrvatskog društva za zaštitu materijala i izložba tvrtki koje se bave zaštitom od korozije.


Više o sajmovima na: www.zv.hr

Tagovi

Novosti