UKRASNA OGRADA ZA VRT

UKRASNA OGRADA ZA VRT

Ako u vrtu imate povrtnjak, idealno bi bilo da ga odvojite i zaštite od ostatka vrta. To je najlakše učiniti s manjom ogradom, a ova mala, niska ogradica je upravo idealna za to. Jednostavna je za izradu, a možete je napraviti od gotovih elemenata ograde koji se mogu nabaviti u trgovačkim centrima ili od jelovih letvi ili brodskog poda.

Završnom obradom ogradu možete uklopiti u okruženje i dati joj izgled kakav želite.

UKRASNA OGRADA ZA VRT

1. Kupljena ograda je imala ukrasne završetke koji su u ovome slučaju maknuti. Ako se vama sviđaju, vi ih ostavite. Ili nabavite ogradu bez takvih završetaka.


UKRASNA OGRADA ZA VRT

2. Ogradu izmjerite i po visini označite sredinu. Desetak centimetara od te sredine vijcima učvrstite dvije letve, iznad i ispod sredine.


UKRASNA OGRADA ZA VRT

3. Kružnom ili ubodnom pilom razrežite ogradu po sredini tako da dobijete dvije identične male ogradice.


UKRASNA OGRADA ZA VRT

4. Na ćoškovima vrta postavite metalne nosače stupova (zakopate ih u zemlju), a u njih učvrstite drveni stup odgovarajućeg promjera i na njega pričvrstite ogradu. Ako je stranica vrta dugačka, onda na svakih nekoliko metara postavite takve nosače koji će držati ogradu.


UKRASNA OGRADA ZA VRT

5. Nakon postavljanja, ogradu pobojajate u željenu boju. Možete je samo premazati nekom lazurom, a možete i bojama. Za ovakvu primjenu super su se pokazale JUBIN DECOR ...


UKRASNA OGRADA ZA VRT

6. Ako povrtnjak želite zaštititi i od ulaska manjih životinja onda vam preporučamo da nabavite žičanu ili plastičnu mrežu koju uz pomoć klamerice pričvrstite u donjem dijelu ograde.

Tagovi

Vrt