Renault Captur, šminker i zavodnik

Renault Captur, šminker i zavodnik

Pogled na crossover Renault Captur iz perspektive običnog vozača i potencijalnog kupca. Bez pretjeranih tehničkih podataka i sličnih zamaranja...

E sad odmah u startu, a što je to crossover? Opako zvuči... Za one koji ne znaju, crossover je vozilo koje ima izgled terenca, a nije terenac. U cilju postizanja manje težine i bolje ekonomičnosti crossoveri su napravljeni na podvozju limuzine ili karavana. Zbog toga su izgubili na terenskim mogućnostima ili ih čak uopće nemaju, ali su svojim dinamičnim i modernim izgledom, prostorom i voznim osobinamam postali vrlo poželjni automobili.

Privlačitelj pogleda...

Renault Captur unatoč nježnim i zaobljenim linijama ima pomalo robustan izgled, a svoju narav i ime preuzeo je od konceptnog vozila "Captur". Čim ga čovjek vidi odmah ga poželi. Izvana prelijep autić, povišen, povelik, onako pravo šminkerski, narančast s bijelim krovom, definitivno uočljiv gdje god da se sparkira...

Ulaskom na vozačko sjedalo malo se izgubi osjećaj te veličine, jer iskreno, očekivao sam daleko veći prostor od ponuđenog. Ima prostora dovoljno, ali kad čovjek usporedi vanjski i unutarnji dio, ovaj se čini nekako manji...


Kao i ostali modeli iz Renaulta i Captur koristi beskontaktnu karticu "Slobodne ruke" što je definitivno prva stvar na popisu dodatne opreme kod kupnje automobila, ako već nije u serijskoj ponudi. Kad nema prtljanja s ključevima to je neprocjenjivo...

Preglednost instrumenata i dostupnost svih potrebnih "gumbeka" je na nivou, sve je baš tamo gdje treba biti. I sve je toliko intuitivno da čovjeku čak nije potrebna ni knjižica s uputstvima.


Sjedala su udobna, ergonomski dobro oblikovana, pomalo sportskog štiha... Otraga je dovoljno prostora za dvije odrasle osobe ili troje dječice, a prtljažnik je, rekle bi žene, taman. Dovoljno prostran da unutra stane veliki šoping, a i visok je što nudi mogućnost transportiranja povećih kutija. Uglavnom, što se tiče prostora Captur je idealan suputnik za putovanja do vikendice ili na godišnji odmor. Ah, već sam se vidio kako s njim uživam negdje uz more...


SIGURNOST PRIJE SVEGA

Povišenim podvozjem i 17 colnim kotačima Captur već na prvu izgleda sigurno, što potvrđuje i osvajanje 5 zvjezdica na ispitivanju pasivne sigurnosti koje provodi neovisna organizacija Euro NCAP.

Captur je opremljen mnogim sigurnosnim sustavima, a jedan od njih je AFU (pomoć pri naglom kočenju) koji u djelovanju s ABS-om brže ostvaruje najveću snagu kočenja i tako smanjuje zaustavni put.

Za još veću sigurnost pri vožnji brine se i sustav za nadzor stabilnosti vozila (ESP) koji omogućuje održavanje nadzora nad vozilom u slučaju da ste pretjerali i da auto želi pobjeći s ceste.


Prednji zračni jastuci su povećih dimenzija za vozača i suvozača, a postoje još i bočni zračni jastuci koji štite glavu i područje prsnog koša.

Za sigurnost djece brine se ISOFIX sustav pričvršćivanja dječjih sjedalica, a tu je i sustav za pomoć pri parkiranju koji zvučnim signalima upozorava kad je dosta, a uz pomoć kamere i prikaza na displeju, parkiranje je još lakše. Za bolju vidljivost brinu se dnevna LED svjetla koja se pale automatski.


UDOBNOST I PRAKTIČNOST

Dimenzije ovog ljepotana su 4,12 m x 1,77 m, 1,57 m, s izraženim pomakom od tla od čak 200 mm što mu omogućuje i malo slobodnije kretanje ne nužno po centru grada. Prtljažnik obujma do 455 dm3 zadovoljit će većinu potreba prosječne obitelji.

U vožnji je Captur udoban auto koji zbog svoje visine ima izvrsnu preglednost. Ni višesatna vožnja ne zamara, a u gradu je vrlo okretan i prilagodljiv.

Mjesta za odlaganje stvari ima dovoljno. Ispred suvozača smještena je poveća ladica na izvlačenje i u nju mogu stati i veći predmeti. Na stražnjoj strani prednjih sjedala su praktične mreže za prihvat sitnica onih koji sjede pozadi.

Ako imate malu djecu onda je pitanje vremena kada će presvlake na sjedalima biti zalivene gustim sokom, kečapom, sladoledom ili sličnim dječjim delicijama. Ali zahvaljujući presvlakama koje se skidaju i peru ili mijenjaju, možete biti bezbrižni.

Ukratko, Captur se ženskom dijelu publike izrazito sviđa, ali nisu na njega imuni ni muškarci. I jedni i drugi bi si ga vrlo rado priuštili...


TEHNOLOGIJA...

Multimedijski sistem MEDIA NAV nudi sve što je potrebno jednom suvremenom vozilu. Veliki zaslon, da ne velimo monitor, osjetljiv na dodir, dijagonale od čak 18 cm pruža korisniku obilje pogodnosti. Dodatne komande na upravljaču MEDIA NAV pretvaraju u vrlo intuitivan i siguran uređaj za rukovanje radijom, telefonskim pozivima ili glazbom s vaših prijenosnih glazbenih MP3 uređaja.


Želite li bezbrižno stići na neko odredište pobrinuti će se navigacija i izvrsno odraditi svoj dio posla. Dovoljno je da utipkate željenu adresu odredišta i pratite upute kamo morate voziti...


MALO O MOTORU...

Captur u ponudi ima tri motora, dva benzinca od 90 i 120 KS i jednog dizelaša od 90 KS. Riječ je o novim, "pametnim" motorima koji uglađeno rade, štede gorivo, ekološki su osviješteni i općenito paze na ukupne troškove. 
Neki modeli imaju Stop&Start funkciju koja omogućuje veću uštedu goriva jer pri zaustavljanju vozila gasi motor i pali ga kod ponovnog kretanja.

Potrošnja je mala i zbog nove generacije automatskih mjenjača s dvjema spojkama.


Dodatne uštede ostvaruju se zahvaljujući tzv. ESM (Energy Smart Management) sustavu za prikupljanje energije pri kočenju, gdje alternator puni bateriju kojom se napaja grijanje i klimatizacija, radio, svjetla, električni servoupravljač…  



No da vas ne zamaram, ove tehničke detalje možete pročitati na službenim stranicama www.Renault.hr.


Model koji smo imali na testu je Captur 1.2 Tce s opremom Expression čija je cijena 139.440 kn, a cijena istog modela bez dodatne opreme je 124.900 kn. Cijene ostalih modela se kreću od 108.000 pa do čak 155.000, ovisno o izboru motora i paketa opreme.


Da li je Captur skup? Ovisi kako gledate. Captur pokriva vrlo široko područje djelovanja što onda opravdava malo višu cijenu. Captur je auto koji može biti šminkerski i vrlo "in" želite li se malo praviti važni i biti u trendu. S druge strane, on je dovoljno velik i udoban auto da ispuni sva očekivanja jedne prosječne obitelji s dvoje djece. A zahvaljujući povišenom podvozju, za razliku od običnih automobila, možete s njim skrenuti i na poneku "neoznačenu" stazu... Dakle, tri u jedan!

Kada tome još pribrojite štedljivost u potrošnji i višegodišnju garanciju, ispada da je cijena ipak opravdana.


Više detalja o Captur-u saznajte na službenim stranicama: www.renault.hr

Vozio i napisao: Darko Poslek