Ogledalce, ogledalce…

  • Ogledalce, ogledalce…

Jedan je pjesnik rekao da je ogledalo (zrcalo) prozor u beskonačnost. Bez obzira da li vam ovo zvuči pjesnički ili ne, pravilno postavljeno ogledalo pojačava osjećaj prostora u kojem boravimo.

Položaj ogledala

Položaj ogledala od velike je važnosti za njegov pravilan doživljaj u prostoru. Najbolje ga je postaviti na onaj zid koji ima najviše slobodnog prostora. Idealno mjesto je ono preko puta prozora kako bi se svjetlost dodatno širila po prostoru i činila ga optički još većim. Velika ogledala imaju prednost u odnosu na mala. Dobro su i praktično rješenje za ulazne prostore koji su u pravilu uski i mračni. Uz pomoć ogledala ti prostori će optički postati veći i definitivno svjetliji.

Kakvo ogledalo izabrati

Ogledalo je daleko više od pukog gledanja vlastitog odraza. Ono stvara atmosferu i pojačava dojam svakog prostora u koji je postavljeno. Oblik ogledala može biti različit, uzak, širok, četvrtast, okrugao… Ovisno o osnovnom stilu kojim je uređen prostor, tako bi trebalo prirediti i ogledalo iako to nije uvjet. Slobodno možete kombinirati ogledalo s bogatim rustikalnim okvirom uz moderni, minimalistički interijer i obrnuto.


Feng Shui savjet!

Ne stavljajte ogledalo nasuprot vrata iz razloga što će sva pozitivna energija iz tog prostora izaći van.

UrediSvojDom