Mršaviji i zdraviji u 10 dana

Mršaviji i zdraviji u 10 dana

Program - 10 dana do boljeg zdravlja: Pokrenite se na Sljemenu u ritmu zdravih koraka - koji starta 23. ožujka i traje do prvoga travnja prvenstveno je namijenjen osobama s prekobrojnim kilogramima.

Ne temelji se na gladovanju, osigurava cjelodnevnu prisutnost nutricionistkinje i motivacijske savjete, ali i predavanja te preporuke naših najemenentnijih liječinka


Slatka i slana, kuhana ili sirova - hrana je naša potreba. No, počesto i utjeha. Vjerojatno je upravo ovo razlog što se Hrvatska sa svojih 67% pretilih probila do samog vrha europske ljestvice.

Prevelik struk, bedra nalik stupovima ili dva broja veći podbradak za većinu modernih žena i muškaraca još uvijek su pretežito estetski problem, a ne kako vrište medicinski leaderi - znak ugroženoga zdravlja.

Višak kila naprosto donosi i višak zdravstvenih problema - povećava rizik za razvoj šećerne bolesti, povišenje tlaka, porast kolesterola, pojavu srčanih tegoba, probleme s disanjem, kralježnicom, zglobovima... Obično ih nazivamo modernim tegobama jer su povezane s današnjim stilom života. Sve one redom značajno umanjuju kvalitetu života i mogu skratiti naš životni vijek.

Nisu li to dovoljni razlozi da dvaput prije promislimo, nego se opet najedemo do grla i podebaljamo svoju kilažu? Zar to nisu i izuzetno važni razlozi da poduzmemo baš sve što znamo i možemo da bismo se riješili prekobrojnih kilograma i debljine?


Put do boljeg izgleda i zdravlja

Ovoga proljeća prvi put u Hrvatskoj organizira se vrhunski healthy program usmjeren na sveobuhvatni obračun s prekomjernom tjelesnom težinom. Naziv programa je "10 dana do boljeg zdravlja – Pokrenite se na Sljemenu u ritmu zdravih koraka".

Program započinje 23. ožujka i traje do 1. travnja, ima preporuku Ureda za zdravlje grada Zagreba i Ministarstva zdravlja, a u njegovom provođenju sudjeluju naši najeminentniji stručnjaci. Sam program na temelju desetogodišnjeg iskustva organizira Udruga za prevenciju prekomjerne težine na čelu sa Sonjom Njunjić, u suradnji s Udrugom za promicanje zdravog načina života i magazinom Zdravlje IQ.

Kao što je vidljivo iz naziva, program traje 10 dana i odvija se na vrhu Zagrebačke gore. Prvenstveno je namijenjen osobama s viškom kila koje već imaju ili žele spriječiti moguće zdravstvene

tegobe potaknute npr. povišenim tlakom, šećerom, kolesterolom u krvi.


Saznajte više na: issuu.com/zdravljeiq