Komoda u novom ruhu

Komoda u novom ruhu

Kako od neugledne i stare komode napraviti atraktivan i funkcionalan komad namještaja, a bez prevelikog ulaganja, znanja i vremena?

Prvobitni izgled komode definitivno nije bio nešto...
Prvobitni izgled komode definitivno nije bio nešto...

Kroz ovih nekoliko fotografija vjerojatno vam je sve jasno, ali evo i dodatnih pojašnjenja:

Pozadinu oblijepite tapetom, a drveni dio polakirajte u neku boju
Pozadinu oblijepite tapetom, a drveni dio polakirajte u neku boju

Ako je komoda koju preuređujete nova, onda možete odmah na nju nanijeti temeljnu boju, a zatim završni lak, ali ako je stara i pohabana, najprije morate popraviti sva oštećenja te očistiti od masnoće i prljavštine kako bi se nova boja što bolje primila.

Prvo ćete uraditi “najprljaviji” dio posla, a to je bojanje. Pobojajte sve površine koje mislite i ostavite minimalno 24 sata da se sve dobro osuši. Ako vam se ne žuri, ostavite i nekoliko dana da se boja što bolje osuši i stvrdne.

Kao drugi korak, presvucite police tj. oblijepite ih samoljepivim tapetama ili folijama i za kraj ostavite ukrašavanje komode. Ako se ne želite pretjerano mučiti, rješenje su samoljepive tapete ili folije s odgovarajućim uzorcima koje ćete pažljivo izrezati i polijepiti po komodi. Ako imate vremena, smisla i želje, predlažemo vam da ukrase po komodi obradite u decoupage tehnici.

Nakon što ste sve polijepili i ukrasili preostaje vam još završno lakiranje bezbojnim lakom (ručno kistom ili sprejom) i sušenje od nekoliko dana prije nego li komodu naselite tehničkim uređajima, knjigama ili vama dragim predmetima...

Što je sve potrebno od materijala i alata
Što je sve potrebno od materijala i alata

Od materijala je potrebna boja po vašem izboru (mi smo samo predložili bijelu) u obliku laka ili spreja, samoljepive tapete zanimljivog uzorka ili papirnate salvete ako ćete koristiti tehniku decoupagea, bezbojni lak, a od alata su vam potrebne škare, skalpel, ravnalo, metar i nekoliko različitih kistova.

UrediSvojDom