U bojama tradicije, sajam u shabby chic stilu

U bojama tradicije, sajam u shabby chic stilu

Udruga zanata Maison chic u suradnji sa Turističkom zajednicom Brtonigle organizira drugi po redu sajam pod nazivom U bojama tradicije na kojem će biti predstavljeno sve što ulazi u shabby chic stil. Sajam će trajati tri dana, od 6. do 8. rujna u Brtonigli, Mlinska 2, u budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva.


Sajam će biti izložbeno-prodajnog karaktera. Održat će se u zatvorenom prostoru radi mogućnosti loših vremenskih prilika, a u slučaju da vrijeme bude pogodno, ponudit će se i mogućnost izlaganja na otvorenom ispred zgrade Muzeja. Po završetku sajma organizirana je zakuska za izlagače, partnere i medije.

Sve što ulazi u shabby chic stil biti će predstavljeno na sajmu
Sve što ulazi u shabby chic stil biti će predstavljeno na sajmu

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave i predstave svoje proizvode, rad i umijeće. Svaki izlagač dobiva izložbeni prostor, struju, natpis i stol te slobodu da u zakupljenom prostoru postavi svoje natpise i reklame. Za zainteresirane izlagače sajma postoji mogućnost povoljnijeg smještaja, a što je potrebno naglasiti u prijavi.

Namještaj u shabby chic stilu od ormara, kreveta, stolova, stolica moći će se i kupiti direktno od proizvođača
Namještaj u shabby chic stilu od ormara, kreveta, stolova, stolica moći će se i kupiti direktno od proizvođača

Shabby chic stil danas kod nas, a i u inozemstvu je najaktualniji kada je u pitanju dizajn i uređenje interijera. Prepoznatljiv je po romantičnom ugođaju, nježnim, blagim bojama i revitalizaciji starinskih predmeta. Upravo smo i mi krenuli u tom smjeru da bismo oživjeli tradicije i zanate. Ovaj je sajam prilika za sve koji se bave ručno izrađenim unikatnim predmetima da se predstave široj publici kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva i uspostave nove kontakte s drugim zanatlijama, obrtnicima i proizvođačima.

Osim proizvoda, na sajmu shabby chica će biti organizirane i radionice
Osim proizvoda, na sajmu shabby chica će biti organizirane i radionice

Misao vodilja za organizaciju drugog po redu sajma u Istri bila je da se kroz shabby chic stil ožive stari zanati i ručni rad te predstavi što se sve može ostvariti udruživanjem različitih profesija koristeći upravo elemente shabby chic stila.

Da bi se dodatno obogatio program sajma, organizatori su odlučili pozvati jednu renomiranu osobu iz područja dizajna interijera koja će prezentirati svoj rad i stil shabby chic.


Uz razna predavanja i radionice koji će se održavati tijekom sajma održati će se i modna revija odjeće u istom stilu. Pozivaju se svi zainteresirani modni dizajneri i amateri da se prijave za sudjelovanje na reviji koja je besplatna. Izlagači modnih revija obvezni su osigurati vlastite modele. Uz prijavnicu potrebno je poslati fotografije nekoliko modela odječe koji bi se predstavili na reviji.

Prvi, Uskršnji sajam, bio je izuzetno dobro posječen i vrlo dobro je ocijenjen od posjetitelja i samih izlagača.

Prvi sajam shabby chica bio je vrlo dobro posjećen
Prvi sajam shabby chica bio je vrlo dobro posjećen

Prijave su otvorene od 22. srpnja do 18. kolovoza na e-mail: mcbrtonigla@gmail.com

U prijavi je potrebno napisati ime firme, željeni prostor i što se želi izložiti te potvrdu o uplaćenoj kotizaciji.

Cijena za izlagače:

  • 2 x 2 metra – 200 kn
  • 2 x 3 metra – 300 kn
  • 2 x 4 metra – 400 kn

Za izlagače koji su sudjelovali na prijašnjem sajmu odobrava se deset posto popusta.

Za sve dodatne informacije nazvati 098/434-781 ili poslati upit na mcbrtonigla@gmail.com ili na mcbrtonigla.blogspot.com


Organizator sajma:

Udruga zanata Maison chic

Brtonigla

Tagovi

Novosti