IZASLANSTVO KINESKE POKRAJINE FENGTAI POSJETILO TVORNICU KERAMIKE MODUS

IZASLANSTVO KINESKE POKRAJINE FENGTAI POSJETILO TVORNICU KERAMIKE MODUS

U sklopu svog šestodnevnog posjeta Europi izaslanstvo Fengtai Districta – pokrajine glavnog kineskog grada Pekinga boravilo je dva dana u Virovitičko-podravskoj županiji te se upoznalo s gospodarstvom ovog kraja Hrvatske.

Izaslanstvo Fengtai Districta – pokrajine glavnog kineskog grada Pekinga, boravilo je 2. i 3. lipnja u Virovitičko-podravskoj županiji. Tijekom svog posjeta obišli su gospodarstvenike s područja županije radi uspostavljanja suradnje i privlačenja potencijalnih investicija.

Na Pustari Višnjica održana je prezentacija mogućnosti ulaganja u Virovitičko-podravsku županiju kojoj su, između ostalih, prisustvovali guverner Fengtai pokrajine Ji Yan, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Ana-Marija Petin, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, gosti i gospodarstvenici iz pokrajine Fengtai te djelatnici Virovitičko-podravske županije i regionalne razvojne agencije VIDRA.

Predstavnici kineskog izaslanstva Fengtai Districta sa zanimanjem su razgledali pogone  Keramike Modus
Predstavnici kineskog izaslanstva Fengtai Districta sa zanimanjem su razgledali pogone Keramike Modus

Nakon održane prezentacije, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i guverner Fengtai pokrajine Ji Yan potpisali su Izjavu o namjeri suradnje između Virovitičko-podravske županije i Fengtai District of Bejing, na temelju koje su stvoreni preduvjeti za razvijanje gospodarske suradnje i privlačenje investitora. Izaslanstvo kineske pokrajine Fengtai i predstavnici Virovitičko-podravske županije posjetili su zatim grad Orahovicu i tamošnje gospodarske subjekte – tvrtke Pan Parket, PP Orahovica i Keramika Modus.


„Bilo nam je zadovoljstvo predstaviti naše proizvodne potencijale, asortiman te sve kapacitetne i tehnološke mogućnosti moderno opremljene tvornice za proizvodnju keramičkih pločica. U kratkom, no iznimno važnom posjetu kineskog izaslanstva Keramici Modus i općenito upoznavanju s gospodarstvom cijele županije s potpisanom Izjavom o namjeri suradnje između Virovitičko-podravske županije i pokrajine Fengtai kao krunom cijelog susreta vidimo neke nove interese i prilike za ostvarivanje naših poslovnih ciljeva“, izjavio je predsjednik Uprave Keramike Modus Željko Radek, koji je, u društvu vodećih ljudi tvrtke, ugostio članove kineskog izaslanstva i proveo ih kroz tvornicu, gdje su se najviše zadržali razgledavajući inkjet printer za digitalni otisak na pločicama.

Na kraju boravka kinesko izaslanstvo posjetilo je turistički biser Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice – Orahovačko jezero, gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Nemec sa suradnicima.

Keramika Modus

Keramika Modus

Adresa

Vladimira Nazora 67
33515 Orahovica

Telefon

033/ 84 03 00
01/ 65 95 951

Email

info@keramika-modus.com

Tagovi

Novosti