Budućnost kupovanja namještaja

Budućnost kupovanja namještaja

Namještaj koji vas može oduševiti u izlogu ili katalogu nerijetko može doživjeti veliko razočaranje u živo, kada ga postavite u prostor. Da bi izbjegli takve situacije, IKEA vam nudi aplikaciju za vaš iPhone, Android ili iPad kako bi i prije posjete salonu mogli donijeti odluku sviđa li vam se ili ne odabrani komad namješaja.

Ovdje je u biti riječ o online katalogu proizvoda koji je pretvoren u 3D i uz pomoć navedene aplikacije mu omogućuje integriranje u fotografije prostora koji ste snimili svojim smartphoneom.

Realni prikaz kataloškog namještaja u prostoru
Realni prikaz kataloškog namještaja u prostoru

Kako to funkcionira? Jednostavno, fotografirate prostor u koji želite postaviti određeni komad namještaja, a potom se spojite na online katalog 3D namještaja u kojem izaberete što želite. Izabrani komad namještaja će se pojaviti na fotografiji koju ste netom uslikali. Na taj način postižete vizualizaciju budućeg ambijenta kojeg dodatno možete popravljati birajući iste modele namještaja, ali drugih tekstura ili boja.

Budućnost kupovanja namještaja

Kvaliteta ovog 3D kataloga namještaja je zadovoljavajuća nudeći vrlo realnu sliku i na taj način sve više odmiče od tradicionalnih, tiskanih izdanja. Pitanje je vremena kada će ova tehnologija u cjelosti zaživjeti i proširiti se i na ostale proizvođače i trgovce.

Foto: Furnish Lab

Preuzeto sa: www.apartmenttherapy.com