Antique Art Studio - mozaici ručni rad

Antique Art Studio - mozaici ručni rad

Mozaici – unikatni ručni rad od stakla, kamena, poludragog kamenja, pozlate.

Antique art studio je osobni projekt nastao na iskustvima umjetničkog stvaralaštva autora Vladimira Cvetkovića umjetnika rodjenog u Puli 1966.godine, za vrijeme njegovog višegodišnjeg boravka u Italiji (Venecija i Sicilija) gdje je upoznao osnove tradicionalne izrade mozaika, te ostavši fasciniran ljepotom, rafiniranošću i izražajnim mogućnostima mozaika odlučio pokrenuti izradu raznih predmeta s apliciranjem elemenata ove tehnike.


Antique Art Studio bavi se izradom ogledala, klub stolića i slika s aplikacijom mozaika. Kod izrade mozaika koriste se različite vrste stakla (bojano, spektrum Tiffany staklo), terakota, umjetni kamen, pozlata, poludrago kamenje i mnogi drugi materijali. Kroz uporabne predmete Vladimir Cvetković želi približiti ovu arhaičnu izražajnu tehniku zahtjevima ne samo tradicionalnih, klasičnih, već i modernih interijera i eksterijera.

Antique Art Studio - mozaici ručni rad

Izlaženje ususret željama pojedinih klijenata očituje se i u spremnosti da se svaki komad unikatno personificira kroz boje, formu, materijal, uzorak i slično, ne bi li svatko mogao dobiti jedinstveni predmet za koji će osjećati da je rađen baš za njega i njegove potrebe. Ogledala s okvirom od mozaika, klub stolići i konzole s aplikacijom mozaika su predmeti koji pored svakodnevne uporabne svrhe imaju i umjetničku vrijednost, predstavljaju unikatno djelo u interijeru a kao poklon u svečanim prilikama će zasigurno razveseliti svakoga.

Mozaik kao tehnika

Mozaik je umjetnička tehnika, kojom se slaganjem raznobojnih ili jednobojnih komadića kamena, stakla ili keramike, u pravilnim ili nepravilnim formama, stvaraju umjetničke slike ili dekoracije. Razvoj mozaika, kao umjetničke tehnike, javlja se još u antičko doba. U staroj Grčkoj i Rimu se koristio za dekoriranje unutarnjih prostora, a procvat je doživio u vrijeme Bizanta. Zbog svojih iznimnih umjetničkih i estetskih vrijednosti, mozaik je zastupljen i u suvremenoj arhitekturi te se uspješno integrira u moderne interijere. U eksterijerima aplikacija mozaika daje posebnu ljepotu i harmoniju između umjetnosti i prirode. Korišten na moderan ili klasičan način, mozaik uvijek unosi poseban ugođaj u prostor, izaziva divljenje i pozornost. Neovisno o prikazanom motivu, dimenzijama i upotrijebljenom materijalu, mozaik uvijek zabljesne svojom ljepotom. Stoga je mozaik već stotinama godina cijenjen kao umjetnička tehnika i iznova nalazi svoje vjerne obožavatelje.


Kontakt:

Vladimir Cvetković

Hrgovići 38, Zagreb

00385/(0)1 3830377

00385/(0)91 209 3988

antiqueartstudio.hr@gmail.com

Kupnju ili narudžbu možete ostvariti direktno kod autora, ili u galeriji Crocrodeal, Centar Cvjetni I kat, Zagreb, tel 099 3355 707 i u galeriji Horvath, Gajeva ulica 27, Zagrebu tel. 01/48 73 029.