HRVATSKE KERAMIČKE PLOČICE U IZDANJU CERAMIC WORLD REVIEW

HRVATSKE KERAMIČKE PLOČICE U IZDANJU CERAMIC WORLD REVIEW

100. broj uglednog časopisa za svjetsku keramičku industriju donosi intervju s Željkom Radekom, predsjednikom Uprave Keramike Modus.

Jubilarni, 100. broj uglednog časopisa Ceramic World Review, kojeg izdaje poznata talijanska medijska grupacija Tile Edizioni, između ostalih tema, vijesti i aktualnosti sa svjetske keramičke scene, donosi i intervju s Željkom Radekom, predsjednikom Uprave Keramike Modus iz Orahovice.


I na ovaj način, jedini hrvatski i jedan od vodećih regionalnih proizvođača keramičkih pločica, dobiva priznanje struke i uvažavanje među liderima svjetske keramičke industrije, gdje su najveći i najznačajniji 'igrači' Kina, Brazil, Indija, Iran, Španjolska i Italija. Ova posljednja zemlja ima izuzetno razvijenu i prateću industriju, među koju spada jaka i kvalitetna medijska podrška, pa tako Tile Edizioni, osim izdanja CWR u svom portfelju ima i brojna druga tiskana i online izdanja o kojima više možete saznati na www.tiledizioni.it

HRVATSKE KERAMIČKE PLOČICE U IZDANJU CERAMIC WORLD REVIEW

U intervjuu s naslovom Novi uzlet Keramike Modus, tvrtka je predstavljena kroz priču o počecima, prijelomnim trenucima, tržišnoj borbi, svim lijepim i manje lijepim činjenicama vezanim uz trenutnu realnost poslovanja u Hrvatskoj, uspjehe na stranim tržištima; pa tako i zahtjevnom talijanskom!, kao i planovima proizvodnje, lansiranja novih kolekcija keramičkih pločica i ovogodišnjih nastupa na najvećim svjetskim sajmovima keramičke industrije, gdje je prisutnost imperativ.

„S obzirom da je 2012. bila neka vrsta 'nulte' godine za nas, mi smo izuzetno zadovoljni našim rezultatima i napretkom te kontinuiranim i brzim rastom, kako na domaćem tržištu, tako i na izvoznim tržištima. To je zabilježeno unatoč trenutnoj ekonomskoj klimi, kojom dominira globalna kriza, kao i unatoč padu u građevinskoj industriji i investicijama u Hrvatskoj i na našim europskim izvoznim tržištima, a da ne spominjem problem s cijenom plina. Nadamo se kako će Vlada RH brzo poduzeti akcije radi usklađivanja cijena plina s onima u drugim europskim zemljama, gdje su i do 30% niže. U svakom slučaju, naše prognoze za 2013. godinu su vrlo pozitivne, a uz predan rad i dalje, očekujemo povećanje prometa od 25%.” izjavio je u odgovoru na jedno od CWR pitanja Željko Radek i dodao kako će Keramika Modus nastaviti jačati svoju poziciju na domaćem tržištu gdje je sve veće povjerenje potrošača u Made in Croatia proizvode te činiti sve što može kako bi otvorila nova izvozna tržišta.


Isto tako, istaknuo je i nastupe na skorašnjim međunarodnim sajmovima, uključujući i Mosbuild-Cersanex u Moskvi, Seebbe u Beogradu i Cersaie u Bologni. Također, naglasio je kako će do kraja godine biti obnovljen showroom Keramike Modus u Zagrebu, a što se tiče proizvodnje, planira se lansiranje novih kolekcija pločica, kao i proizvoda za ugradnju pločica – ljepila i fugirne mase, pod brandovima Modus Fix i Modus Fill, kojima će biti zaokružena specijalizirana ponuda Keramike Modus za uređenje interijera i eksterijera.

Showroom Keramike Modus u Zagrebu
Showroom Keramike Modus u Zagrebu
Keramika Modus

Keramika Modus

Adresa

Vladimira Nazora 67
33515 Orahovica

Telefon

033/ 84 03 00
01/ 65 95 951

Email

info@keramika-modus.com

Tagovi

Novosti