ISH 2013: Laufen podiže zavjesu

ISH 2013: Laufen podiže zavjesu

Švicarski specijalist Laufen predstavio se na Sajmu ISH u Frankfurtu/Main od 12. do 16. ožujka sa brojnim novim proizvodima i inovacijama. Jedni od najvažnijih bili su proizvodi izrađeni od novog materijala Saphir- Keramik (Safir Keramika), s kojim je tvrtka pokrenula značajne promjene u dizajnu keramike. Na izložbenom prostoru švicarskog stručnjaka za kupaonice, također su predstavljeni novi elementi i dopune postojećih linija, kao što su najnovije dopune kolekcije Palomba.Na Sajmu ISH 2013, Laufen je samo malo podigao zavjesu te predstavio dva profinjena umivaonika, kao pilot uzorke, izrađena od novog, inovativnog materijala SaphirKeramik. Zahvaljujući svojoj iznimnoj čvrstoći i sposobnosti savijanja, SaphirKeramik omogućuje izuzetno tanak dizajn zidova sužen radijus bez kompromisa kada se radi o stabilnosti i otpornosti na lomove. Mogući su zidovi ne deblji od otprilike 4 mm i rubovi sa radijusom od 1 do 2 mm. “Sajam ISH je idealna platforma za pokretanje revolucije u svijetu dizajna keramike za kupaonice”, kaže Alberto Magrans, Laufen Senior Managing Director, “i uvjeren sam da smo iznenadili industriju sa našim novitetima izrađenim od SaphirKeramik.” Izvanrednost inovativnog materijala keramike zadivila je i stručni žiri, koji je dodijelio ovom materijalu Nagradu Desingplus, ponuđenu od strane Sajma Frankfurt u suradnji sa Njemačkim Vijećem za dizajn.

Višestruki osvajač nagrada: najnoviji proizvodi iz Laufen kolekcije Palomba već su osvojili nekoliko nagrada za dizajn. Fotografija: Laufen
Višestruki osvajač nagrada: najnoviji proizvodi iz Laufen kolekcije Palomba već su osvojili nekoliko nagrada za dizajn. Fotografija: LaufenUmivaonike izrađene od SaphirKeramik dizajnirao je dizajner Andreas Dimitriadis sa sjedištem u Stuttgartu (platinumdesign). “Novi materijal keramike iz Laufena nudi mi novi opseg kreativnosti, te zahtjeva potpuno novi način razmišljanja”, entuzijastično je komentirao Dimitriadis. “Sada razmišljamo u smjeru preciznih rubova i tankih zidova umjesto o površini i odstupanjima”. Naravno efekt koji ostavlja na promatrača nova “safir” keramika također je potrebno ponovno razmotriti, s obzirom da je to ipak ostala istinska, umjetna keramika unatoč preciznošću, dobro uravnoteženim i skladnim proporcijama.


Laufen je također na Sajmu ISH predstavio dvije nove serije mješalica, Cityplus i Twinplus, koje je dizajnirao Andreas Dimitriadis. Cityplus je prava ikona urbanog života, koja se ističe svojim velikodušnim dizajnom površine i istim, horizontalnim linijama. Twinplus se ističe svojim tankim, elegantnim oblicima, koje su svojom arhitektonskom skromnošću, u kupaonici ugodne za oko. Obje serije mješalica uključuju cijelu ponudu, zahvaljujući njihovoj funkcionalnošću, korisnicima nude veliku ugodnost i visoku kvalitetu u kupaonici.


Posljednja dopuna kolekciji Palomba, koja je već osvojila brojne nagrade, također je, u cijelosti, po prvi puta u Njemačkoj, predstavljena na Sajmu ISH. Središnju poziciju na izložbenom prostoru među novitetima zauzeli su samostojeći umivaonik Menhirkoji podsjeća na plimom i osekom izbrušenu formu stijene, i jedinstvena kada dinamčinog, asimetričnog oblika sa visokim leđima. Četiri nova ugradbena umivaonika, dva zdjelasta umivaonika i namještaj za kupaonice bili su raspoređeni između ovih protagonista. “Novi proizvodi kolekcija Palomba samo su vrh ledenjaka”, ističe Magrans, “ s obzirom da naša ponuda uključuje mnogo novih rješenja, dizajna i inovacija – naši posjetioci su doživjeli par iznenađenja.!”


Saznajte više: www.inker.hr

Tagovi

Novosti