Ured u kući ili stanu

Ured u kući ili stanu

Gdje kupiti?

Radni stolovi dostupni su i u našem katalogu kao i radne stolice. U ponudi ima i rasvjete za vaš budući radni prostor.

U današnje vrijeme nije neobično da je vlastiti dom mnogim ljudima postao okruženje u kojem rade puno radno vrijeme. Za takvo nešto vrlo važan preduvjet je uređenje radnog prostora ili čak pravog ureda u stanu ili u kući. No, pitate se što jedan radni prostor organiziran u vlastitom domu čini adekvatnim. Jesu li to radni stol i stolica, dobra tehnološka oprema i ostala uredska pomagala, izbor prostorije, osvjetljenje, udobnost i izoliranost prijeko potrebni za miran i neometan rad.

U svakom slučaju, sve nabrojene komponente su dobrodošle i čine osnovu za obavljanje posla od kuće. No, pri uređenju radnog prostora u vlastitom domu pronađite idealnu kombinaciju između praktičnosti i udobnosti. Ako već radite od kuće ne pretvarajte vlastiti dom u hladni poslovni prostor, ali nemojte niti pretjerati s udobnošću kako vaša radna učinkovitost ne bi trpjela.

Radi stol može biti i obični stol iz blagovaonice, ali zbog veće udobnosti, praktičnije je nabaviti zaseban radni stol
Radi stol može biti i obični stol iz blagovaonice, ali zbog veće udobnosti, praktičnije je nabaviti zaseban radni stol

Evo nekoliko malih smjernica za uređenje ureda u kući ili stanu:

Nabavite osnovnu tehnološku opremu, dobar radni stol, anatomski prilagođenu i udobnu radnu stolicu. Ne pretjerujte s tehnologijom, a namještaj prilagodite kućnoj atmosferi, ipak je to vaš dom, a ne pravi poslovni ured. Odaberite namještaj prilagođen kućnom okruženju i adekvatan vašem stilskom ukusu. Obzirom da ste u svom domu i da nema pravila i ograničenja koja bi eventualno vrijedila u pravom poslovnom okruženju, prilagodite namještaj i njegov položaj svojim potrebama.

Radna stolica mora biti ergonomski prilagodljiva i od prirodnih materijala
Radna stolica mora biti ergonomski prilagodljiva i od prirodnih materijala

Radi bolje organiziranosti i urednosti prostorije sakrijte kablove različitih uređaja koje koristite u radu. Dekorirajte prostor u kojem radite na način da razmišljate o njemu kao o još jednoj prostoriji u kući ili stanu, ali ipak ne pretjerujte s detaljima kako vam ne bi odvlačili pažnju tijekom rada.

Rasvjeta je vrlo važan faktor uređenja radnog kutka
Rasvjeta je vrlo važan faktor uređenja radnog kutka

Za razliku od mnogih ljudi koji su prisiljeni raditi pod teškim i napornim fluoroscentnim osvjetljenjem, radni prostor u vašem domu možete osvijetliti po svojoj želji. Najbolja opcija je puno dnevnog svjetla i lampe s neagresivnim žaruljama. Ne zaboravite računalo postaviti tako da dnevno svjetlo ne ide izravno na monitor.


Unesite dašak osvježenja u prostor nekom kućnom biljkom, a ako imate kućnog ljubimca, psa ili mačku, neka vam pravi društvo dok radite. Za razliku od hladnog poda, topli je tepih odlična podloga za vaše noge. Uključite glazbu ili radio ako će vam to olakšati i uljepšati vrijeme koje morate provesti za radnim stolom.