INterklima, Graditeljstvo i Obrtništvo - Sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

INterklima, Graditeljstvo i Obrtništvo - Sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 13. travnja 2013. održavaju se sajmovi Interklima, Graditeljstvo i Obrtništvo, vodeći specijalizirani sajmovi ove vrste u Hrvatskoj.

Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su, pogotovo u razvijenijim zemljama, eksponencijalnim porastom potrošnje energije za grijanje i klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom.

Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode.

Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru ultimativno zahtjeva, neprekidno pronalaženje novih rješenja, usavršavanje postojećih i hitnu implementaciju sve učinkovitijih tehnologija, opreme i materijala u području grijanja, klimatizacije, ventilacije i obrade pitkih voda.

INterklima, Graditeljstvo i Obrtništvo - Sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

Upravo tim temama bavi se INTERKLIMA, koja se svojom dugogodišnjom bienalnom tradicijom i uspješnom organizacijom, prometnula u vodeći regionalni sajam ove vrste i potvrdila kao nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

Na Interlikmi, ističemo 2 značajna događanja:

• 22. Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2013: i

• 11. Konferencija o termografiji

INterklima, Graditeljstvo i Obrtništvo - Sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

Uz INTERKLIMU održat će se srodan i programom vrlo kompatibilan sajam - GRADITELJSTVO, čiji izlagači sve više obrađuju područje primjene energetski učinkovitih izolacijskih materijala i opreme u izgradnji energetski neovisnih objekata.

Proteklih godinama ovaj sajam se potvrdio kao najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije te mnogobrojne poslovne ljude.

Sajam se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske.

Zahvaljujući bogatom izložbenom dijelu kao i mnogobrojnim stručnim manifestacijama, sajam GRADITELJSTVO je nezaobilazno mjesto susreta poslovnih i stručnih posjetitelja koji na jednom mjestu mogu doći do saznanja o novim proizvodima i tehnološkim rješenjima u graditeljskoj struci. Međutim, ovaj sajam je zanimljiv i široj publici jer nastoji pronaći odgovore kako doći do doma po želji obitelji i to od temelja do krova.

Iz bogatog stručno pratećeg program sajma Graditeljstva izdvajamo:

• Dan graditelja

• Dan arhitekata

• Prezentacija energetski učinkovite izgradnje

• Prezentacije i tematska predavanja izlagača


INterklima, Graditeljstvo i Obrtništvo - Sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

55. Međunarodni sajam OBRTNIŠTVA, kao najznačajniji sajam obrtničke struke i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj zaokružuje ovaj termin te mu daje posebnu cjelovitost.

Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva poduzetništva i obrta.


Iz bogatog stručno pratećeg programa sajma Obrtništva izdvajamo:

• Hrvatski obrtnički forum - tradicionalni susret obrtnika i predstavnika Vlade Republike Hrvatske, 09.04.2013.

• Stručni skupovi, okrugli stolovi, poslovni susreti, savjetovanja, modne revije obrtničkih škola

• Promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja

• Dodjela nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta "Vrijedne ruke" najboljem hrvatskom poduzetniku-izlagaču Sajma obrtništva 2013.

• Prezentacije izlagača, demonstracije proizvoda i usluga


ATRAKCIJE ZA POSJETITELJE

• Izložba tradicijskih (umjetničkih) obrta – kao što je: Samoborski kraluš, umjetnička bravarija, dječje igračke, paprenjak, keramički proizvodi za kućanstvo i ukrasni predmeti

• Promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja

• Radionice, prezentacije izlagača, promotivne prodaje proizvoda obrtnika, modne revije


Na sajmovima, redovito i u ova recesijska vremena, na 11.000 m2 izložbenog prostora, sudjeluje više od 250 izlagača iz 16 zemalja. Njihove štandove posjeti i više od 10.000 poslovnih posjetitelja, prvenstveno iz Hrvatske i zemalja Regije.

Očekujemo da će sinergija ovih triju sajmova, uz bogat stručno-popratni program i sudjelovanje svih relevantnih državnih i strukovnih institucija, okupiti na Zagrebačkom velesajmu i ovaj put respektabilan broj izlagača sa najnovijim rješenjima, tehnologijama, opremom i materijalima iz spomenutih područja te dati novi impuls u prilog razvoja ovih djelatnosti i potaknuti privrednu aktivnost u cjelini.


Više na: www.zv.hr

Tagovi

Novosti