Kako izbjeći pogreške pri kupnji naslonjača

Kako izbjeći pogreške pri kupnji naslonjača

Gdje kupiti naslonjač?

Solidan izbor naslonjača i garnitura za sjedenje možete pronaći i u našem katalogu proizvoda.

Naslonjač, klasična garnitura za sjedenja ili kutna garnitura ključni su komadi namještaja pri uređenju dnevne sobe, a u njihovoj kupnji ljudi čestu pogriješe i previde neke osnovne parametre. Kako biste to izbjegli donosimo popis pet najčešćih pogreški pri odabiri i kupnji naslonjača.

Prevelik ili premalen naslonjač

U izložbenom salonu naslonjač može naizgled djelovati vrlo maleno dok istovremeno za vaš dnevni boravak može biti preglomazan. Stoga je bitno naslonjače kupovati u skladu s dimenzijama sobe te unaprijed odrediti odgovarajuću veličinu.

Osim toga, naslonjač svojim dimenzijama mora biti usklađen i s drugim komadima namještaja.

Kupnja naslonjača bez isprobavanja

Nikad ne kupujte naslonjač, a da ga niste isprobali. Sjednite u naslonjač, lezite i isprobajte ga na način kako biste ga koristili da ste u svom domu. Naslonjač vam mora biti udoban dok sjedite, ali i dok ste u ležećem položaju. Budite sigurni da vam je udobno za leđa te da su jastuci ili nasloni dovoljno mekani. Naslonjač kupujete na dulje vrijeme i mora zadovoljiti sve vaše kriterije, od udobnosti, estetskog dijela i stila pa do usklađenosti s drugim namještajem i dimenzijama prostorije.

Odabir pogrešnog stila naslonjača

Stil odabranog naslonjača mora koordinirati sa stilom ostalih komada namještaja te općenito se uklapati u već postojeći dizajn dnevne sobe. Pri odabiru određenog stila namještaja vodite računa o tome da se ugodno osjećate, a ne da vam je samo estetski zanimljiv. Osim toga, ne kupujte naslonjač koji će svojim stilom potpuno odudarati od svega u vašem domu.

Jedan je stil i dizajn koji dominira u svakom stanu ili kući pa se prilagodite tome i ne miješajte različite i suprotne stilove osim ako ste stručnjak koji se snalazi u toj vrsti dizajna interijera.

Odabir krivog materijala na naslonjaču

Odabir krive vrste ili boje materijala na naslonjaču može biti vrlo skupa pogreška. Odabir materijala trebali biste temeljiti na tome kako će se naslonjač koristiti i gdje ćete ga smjestiti. Ako naslonjač planirate često upotrebljavati onda su osjetljivi materijali i boje definitivno krivi odabir.

Pri odabiru boje naslonjača uvijek pregledajte uzorke i usporedite ih s bojom ostalog namještaja, zidova i osvjetljenja u svome domu. Birajte boje koje volite i uz koje se osjećate ugodno, a ne nužno prema trenutnim trendovima.

Kupnja naslonjača loše kvalitete

Pri kupnji naslonjača veliku ulogu imaju i raspoloživa financijska sredstva. No, ipak ne savjetujemo kupnju jeftinih naslonjača loše kvalitete jer ćete ih već nakon nekog vremena trebati zamijeniti.

Kupnja kvalitetnog naslonjača štedi vaš novac na dulje staze, a nekvalitetan naslonjač može se vrlo brzo deformirati i izgubiti ljepotu i udobnost sjedenja. Osim toga, neki dijelovi se mogu rasklimati i pokvariti pa se jeftina investicija uglavnom pokaže ako promašena investicija.