Kuhinjski otok

  • Kuhinjski otok

U modernim interijerima, kuhinjski otok je pravi trend i to iz više razloga. Kao prvo, onome tko kuha nudi obilje prostora i mogućnosti. Sve je nadohvat ruke i čovjek se osjeća daleko opušteniji u takvom prostoru.

U ovaj multifunkcionalni prostor možete pospremiti kompletno posuđe za kuhanje kao i sve potrebne pomoćne uređaje. Većinu kuhinjskih otoka možete dizajnirati i prilagoditi prema vlastitim potrebama.

Drugo, zbog svoja dva lica i otvorenosti, obožavaju ga svi ukućani jer to postaje mjesto okupljanja i druženja, a gdje svatko može raditi i obavljati svoje zadatke bez bojazni da će nekome smetati.

Kuhinjski otok nudi obilje prostora i mogućnosti
Kuhinjski otok nudi obilje prostora i mogućnosti

Kuhinjski otok je u biti kuhinjski blok, elemet koji u sebi sadrži sudoper, ploču za kuhanje, radnu površinu, pećnicu i prostor za objedovanje, a opet, može imati samo neke od navedenih elemanata. Svaka vrsta i oblik kuhinjskog otoka, bilo da ima samo elemente za ostavljanje hrane ili kompletna tehnička rješenja, može biti izvedena od različitih materijala i boja.

Kuhinjski otok zbog svoje autonomnosti dozvoljava svakojake oblike
Kuhinjski otok zbog svoje autonomnosti dozvoljava svakojake oblike

Prednosti smo nabrojali, a koji su nedostaci? Nedostatak prostora i dimenzije su najveći minus. U malim stanovima i još manjim kuhinjama, teško je smjestiti čak i najmanji oblik kuhinjskog otoka. Cijena čak i nije toliko presudna jer ona u velikoj mjeri ovisi o dimenzijama, materijalima i korištenoj opremi.

Kuhinjski otok ELBA u ponudi GA Bijela tehnika
Kuhinjski otok ELBA u ponudi GA Bijela tehnika