Vodeni krevet - užitak na suhom

Vodeni krevet - užitak na suhom

Gdje kupiti?

Vodeni krevet pronađite u našem katalogu proizvoda.

O vodenim krevetima kruže priče i priče, svi smo za njih čuli, mnogi su ih vidjeli, ali relativno je mali broj ljudi koji su ga isprobali, a još je manji broj onih koji na njemu spavaju.

Spavanje – udobno i zdravo

Pri ležanju na krevetu, različitim djelovima tijela vršimo različite pritiske na podlogu tj. na krevet. Ako taj pritisak nije srazmjeran, ako je premekan ili pretvrd osjetit ćemo posljedice na vlastitom tijelu. Ujutro ćemo se buditi s bolnim leđima, utrnutim nogama ili rukama, ukočenim vratom, glavoboljom i sl.

Kod vodenog kreveta, ako je pravilno napunjen, sve ovo ćemo izbjeći jer će se cijeli krevet prilagoditi našem tijelu, stalno podupirući tijelo u svim dodirnim točkama. Toliko je udobno da čak i trudnice do “zadnjeg” mogu spavati na trbuhu.

Toplo i higijenski

Mišići se zbog topline (zahvaljujući ugrađenim grijačima) opuštaju brzo i potpuno, ne grče se zbog hladnih površina, a noge su povišene, leđa opuštena, poboljšana je cirkulacija krvi. Za razliku od klasične postelje koja najprije tijelu oduzme toplinu da bi je kasnije isporučivala natrag, kod vodenog kreveta uslijed privođenja topline tijelo troši manje energije i ne čeka da zagrije krevet - vi uživate odmah.

Zbog topline i ugode koja se stvara te opuštenosti mišića, tijelo ostaje u jednom položaju i nema nepotrebnog prevrtanja po krevetu tako da se ujutro budite odmorni.

Ljudsko tijelo se tokom sna znoji, koža se ljušti, otpadaju vlasi i dlake i sve to utječe na stvaranje grinja koje potiču razne alergije. Na vodenom krevetu toga nema, zbog stalne topline sva vlaga odlazi u zrak, tako da je uvijek suho, a ostale nečistoće jednostavno možete oprati ili ususati.

Prednosti vodenog kreveta

• izvrsno prilagođavanje tijelu

• uvijek suha podloga

• lakše lijeganje i ustajanje iz kreveta

• bolje i zdravije spavanje

• omogućuje spavanje u bilo kojem položaju

• ljeti ugodno hladi, zimi ugodno grije

• visoka razina higijene

Zanimljiva pitanja

Možemo li ležanjem na vodenom krevetu dobiti morsku bolest?

Ne. Postoji veliki broj izvedbi kreveta s različitim stupnjevima “umirivanja” vode tako da si izaberete onaj koji vam najviše odgovara.

Može li puknuće vodenog kreveta izazvati poplavu u stanu?

Teoretski da, ali morate znati da su današnji vodeni kreveti rađeni od nekoliko segmenata tako čak i da dođe do puknuća, voda ostaje u zaštitnoj kadi.

Ometa li gibanje jedne osobe spavanje drugoj osobi?

Gotovo da ne, osim ako ta osoba ne skače u krevet, a ako baš želite biti 100% sigurni, možete naručiti krevet sa dva odvojena bazena.

Kako često je potrebno mijenjati vodu u krevetu?

Voda se u krevetu mijenja samo u slučaju ako se selite. Redovito dodavanje posebnih preparata (jednom godišnje) zadržava kvalitetu vode bez algi i bakterija.

Postoji li opasnost od dodira vode i električne struje?

Grijače koji zagrijavaju vodu u potpunosti od strujnog udara štiti nekoliko slojeva tekstila i plastičnih obloga.


UrediSvojDom