Kuglice od stiropora

Kuglice od stiropora

Kuglice za ukrašavanje Božićnog drvca najčeša su dekoracija ovih dana. Kako se mogu napraviti kuglice antiknog izgleda saznajte u nastavku.

Što je potrebno:

- kuglice od stiropora

- salvete s motivima (il papir za decoupage)

- akrilne boje

- crackle lak (za raspucali izgled)

- ljepilo Drvofix

- pištolj za vruće ljepljenje


Postupak izrade Božićnih kuglica:

Kugle od stiropora sam radila na dva načina. Jedan je da sam kuglice obojala u bijelu boju, a drugi da sam najprije bojala u crnu ili rozu te premazala crackle lakom na bazi vode za antikni efekt pukotina. Kada se dobro posuši nanosi se druga (bijela u mom slučaju) boja na kojoj se kroz par minuta pojavljuju pukotine.

Kuglice od stiropora
Kuglice od stiropora

Nakon što se boja osušila izabrala sam motiv salveta, skinula zadnja dva sloja te izrezala (pokidala) uzorak koji ću staviti na kuglicu. Na mjesto gdje sam trebala staviti salvetu najprije sam premazala drvofixom prislonila salvetu na željeno mjesto te kistom izravnala od sredine prema rubovima salvete.

Kuglice od stiropora

Kada se osušilo premazala sam lakom. Na nekim kuglicama sam radila umjetni snijeg kojeg pripremam na slijedeći način: 1 žlica griza, 1 žlica sode bikarbone, 1 žlica bijele boje i 1 žlica drvofixa.To sve dobro izmješati u plastičnoj posudi te nanositi žličicom na kuglicu. Ostaviti da se dobro osuši. Ukrasne trakice i mašne sam lijepila pištoljem sa vrućim ljepilom koje odlično drži tako da bez problema kuglicu možete objesiti na željeno mjesto.


Autor: Karolina Zubak

Kuglice od stiropora