Philipsova štedljiva LED žarulja koja traje 20 godina

Philipsova štedljiva LED žarulja koja traje 20 godina

Na Dan planeta Zemlje, u prodaju je krenula Philipsova "dugovječna" LED žarulja. Njen vijek trajanja od 20 godina čini se gotovo nestvernim, ali tako tvrde u Philipsu, a nema razloga da im ne vjerujemo. Štedne žarulje će zbog svog sastava opasnog po okoliš, uskoro biti zamijenjene novom rasvjetom, a rješenje stiže u rasvjeti s niskom potrošnjom struje odnosno LED rasvjeti.

Philips je pobijedio sa svojom žaruljom na Bright Tomorrow natjecanju koji se održavao pod organizacijom odjela za energiju SAD-a, a koji je imao za cilj pronaći energetski učinkovitu alternativu za 60 watt-nu žarulju sa žarnom niti. Njihova žarulja je prošla 18 mjesečno testiranje prije nego što je proglašena pobjednikom.

Prodaja energetski učinkovitih žarulja pod velikim je pritiskom iz razloga što se želi dokrajčiti proizvodnja žarulja sa žarnom niti koje su veliki potrošači električne energije. LED žarulje troše osjetno manje struje, ali kao i svaki novi proizvod i one su za sad relativno skupe. Cijena nove Philipsove žarulje u SAD-u bi trebala biti oko 20 $.

UrediSvojDom