PRIJEVREMENI IZBORI

PRIJEVREMENI IZBORI

Početkom prosinca u izdanju Mozaika knjiga izlazi novi hit naslov, ujedno i prvi roman za odrasle, poznate spisateljice J.K.Rowling ''The Casual Vacancy'', preveden na hrvatskom kao ''Prijevremeni izbori''.

Naslovnica knjige je u potpunosti ostala vjerna upečatljivom originalu zbog kojeg je font posebno pisan rukom prema idejnom začetniku, ilustratoru Joel Hollandu. 

Sudeći prema reakcijama javnosti i i kritike iz ostatka svijeta, čeka nas odlično štivo.

Nakon što je njen serijal o Harry Potteru srušio sve rekorde s 450 milijuna prodanih primjeraka, prevedenih na 74 jezika, postavši jedan od najvećih svjetskih bestselera današnjice, u izdanju Mozaika knjiga stiže prva knjiga J. K. Rowling za odrasle ''Prijevremeni izbori'', koja je u rekordom vremenu samo putem predbilježbi prodana u milijun primjeraka, a čija prodaja iz dana u dan samo raste. Roman je prodan u više od 124.000 primjeraka u samo tjedan dana od objave, što novi pothvat J. K. Rowling stavlja uz rame najbrže prodavanom romanu Dana Browna, ''Izgubljeni simbol'' iz 2009.

Rowling, dobitnica Reda Britanskog Carstva za doprinos književnosti za mlade i francuske Legije časti, na 15. je mjestu najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, sa zarađenih 625 milijuna eura, po popisu koji je 2011. donio Sunday Times.

U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka, smjestivši mjesto radnje u izmišljeni gradić Pagford, gdje iznenadna smrt vijećnika Barryja Fairweathera donosi razdor.


PRIJEVREMENI IZBORI

Želite li biti jedan od troje sretnika koje će Mozaik Knjiga nagraditi knjigom J.K. Rowling "Prijevremeni izbori" - PRIJAVITE SE ovdje


J. K. ROWLING je svoj prvijenac za odrasle već u predbilježbi prodala u više od milijun primjeraka
J. K. ROWLING je svoj prvijenac za odrasle već u predbilježbi prodala u više od milijun primjeraka

Roman "Prijevremeni izbori'' od 2. studenog 2012. biti će dostupan svima putem predbilježbi na web stranici Mozaik-knjiga.hr. Registracijom na webu osigurat ćete svoj primjerak po cijeni od 149kn uz koji ćete na dan izlaska knjige dobiti i poseban poklon, šalicu.

Predbilježite se za svoj primjerak i budite među prvima koji će pročitati Prijevremene izbore i saznajte zašto je baš ova knjiga broj 1 na ljestvicama najprodavanijih naslova New York Timesa.


Kratki sadržaj:

Kad Barry Fairbrother umre u ranim četrdesetim godinama života, gradić Pagford ostaje u šoku.

Pagford je, naizgled, oličenje engleske idile, s trgom popločanim kamenom i drevnom opatijom, ali iza tog lijepog pročelja skriva se gradić u ratu.

Bogataši u ratu sa siromasima, tinejdžeri u ratu sa svojim roditeljima, žene u ratu s muževima, nastavnici u ratu s učenicima... Pagford nije onakav kakvim se na prvi pogled čini.

A prazno mjesto u općinskom vijeću koje ostaje nakon Barryjeve smrti ubrzo postaje katalizator za najveći rat koji je gradić dotad vidio. Tko će pobijediti u izborima prepunim strasti, dvoličnosti i neočekivanih otkrića?

Veliki roman o malom gradu, Prijevremeni izbori, prvi je roman za odrasle spisateljice J.K. Rowling. Djelo pripovjedačice bez premca.


www.mozaik-knjiga.hr

Tagovi

Novosti