Dekoracija za stol - papirnati lampaš

Dekoracija za stol - papirnati lampaš

Jednostavan i lijep lampaš za svijeće kojim ćete ukrasiti blagdanski stol, možete napraviti od malo čvršćeg šarenog ili jednobojnog papira.

Možete koristiti obični ukrasni papir za zamatanje ili novinski ili papir iz nekog časopisa ako na njemu ima kakv zanimljiv detalj.

U slučaju da koristitie tanje papire onda bi od nekog kartona trebali izrezati osnovu pa preko nje zalijepiti željeni papir.

Dakle, postupak izrade ove stolne dekoracije tj. lampaša za svijeće je lagan:

Izrada ovog papirnatog lampaša je brza i jednostavna
Izrada ovog papirnatog lampaša je brza i jednostavna

1. Kao prvo, morate nabaviti odgovarajuće staklene svjećnjake u kojima će svijeće goriti kako ne bi zapalile papir. To mogu biti čak i manje teglice.

2. Papir (karton) izrežemo u trake tolike dužine da od nje možemo napraviti kocku u koju će stati stakleni svjećnjak. Na sve četiri strane ili barem na dvije, izrežemo prozorčić u nekom obliku. Može biti običan četverokutni otvor ili okrugli, a možete se poigrati i izrezati ga u obliku zvjezdica, anđela i sl.

3. Na kraju uzmete neku laganu, prozirnu bijelu tkaninu koja će poslužiti kao sjenilo. Izrežete komadić nešto veći od prozorčića i zalijepite ga s unutarnje strane.


Gotovo. Uživajte u lampašima koji će ambijent učiniti romantičnijim i ljepšim.


Pogledajte i ostale ideje za Božićne dekoracije