VIDI WEB TOP 100 - 2012. 

VIDI WEB TOP 100 - 2012. 

Tko su najbolji u industriji koja ne poznaje recesiju? Krenula je potraga za najboljih 100!

Jer samo 24 dana traju prijave za odabir najboljih 100 webova i mobilnih aplikacija u 2012. godini - VIDI WEB TOP 100.

Ove godine novost je Public voice – Odabire se među korisnicima Interneta koji nisu povezani s web industrijom, a birat će najboljih 10 u jednoj od kategorija.


Vidi Web Top 100

Ako postoji dio gospodarstva u Hrvatskoj koji pokazuje rast i konkurentnost u svjetskim okvirima unatoč recesiji, to je hrvatska IT industrija te svakako unutar nje web industrija i proizvodnja mobilnih aplikacija.

VIDI WEB TOP 100 krenuo je i ove godine u potragu za najboljim web servisima, portalima, blogovima i mobilnim aplikacijama.

VIDI WEB TOP 100 natječaj je koji svake godine privuče tisuće prijava i zanimljivih web projekata od kojih neki kasnije naprave uspješan proboj i na svjetsko tržište.


Osim izbora u kojem će se prijavljeni webovi i aplikacije natjecati za prestižnu titulu TOP 100 WEB i Najbolji web u kategoriji, ovaj natječaj je idealan repozitorij svega novog što se u Hrvatskoj i regiji proizvelo, svega što je vrijedno pažnje; stoga  se svi webovi koji prođu nominaciju pregledavaju od strane korisnika tijekom cijele godine.

Kvalitetnih prijavljenih webova je puno, ali samo će najboljih 100 ponijeti titulu najboljih hrvatskih webova u 2012. godini.

Nagrada se dodjeljuje od 1999. godine i s tradicijom od 14 godina ovo je jedno od najstarijih dodjeljivanja web nagrada u svijetu.

Na natječaj VWT100 mogu se prijaviti profesionalci koji se bave razvojem internetskih stranica, mobilnih aplikacija, amateri koji pišu svoj blog, tvrtke sa svojom korporativnom ili Facebook stranicom. U odabiru za najboljih 100 traži se dobar i kvalitetan sadržaj, ali i dobar i funkcionalan dizajn. Naglasak će biti na primjeni inovacija u gotovom WEB proizvodu.


Prijave na natječaj Vidi Web Top 100 za 2012. godinu traju do 10. studenog 2012., a nagrade će potom biti dodijeljene u 11 kategorija: Blogovi/ Korporativne stranice/ Mediji, novosti, oglasnici/ Web promocija, Community servisi i social media aplikacije/ Turizam i putovanja/ Sport, zdravlje, prehrana/ Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi/ Znanost, obrazovanje, kultura/ Zabava, moda, glazba / Mobilni web i mobilne aplikacije te kao dodatna kategorija Vidi Web Top 10 ExU, namijenjena webovima iz cijele regije.

Pobjednike će odabrati neovisni žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka, predstavnika medijskih kuća i institucija kojemu će Stručno vijeće, sastavljeno od profesionalaca iz struke, postaviti kriterije ocjenjivanja za ovu godinu.

Prošle su godine, među ostalima, najboljim webovima proglašeni „slatki portali“ (Damijenestoslatko.com, Volim-slatko.com), web tvorca najbržeg električnog automobila na svijetu Rimac-automobili.com, Dnevnik.hr, a Pakostane.hr proglašen je najboljim u kategoriji Turizam i putovanja. Svi prošlogodišnji dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada objavljeni su na web stranici HYPERLINK "http://top100.vidi.hr/" top100.vidi.hr (najvećem direktoriju aktualnih webova u Hrvatskoj i regiji).


Novost u ovogodišnjem izboru je Public voice odnosno poseban žiri sastavljen od ljudi odabranih među Vox populi publikom na Internetu. Public voice žiri sudjelovat će u odabiru najboljih webova u jednoj od kategorija. Public voice pratite i na našem HYPERLINK "https://www.facebook.com/vidi.hr" Facebook profilu gdje ćemo objaviti imena odabranih kandidata za žiri.

Uz informatičku izdavačku kuću Vidi, kao i svake godine stoje vizionarske tvrtke u ulozi suosnivača i partnera svečane dodjele Vidi Web Top 100 nagrada prepoznajući važnost ovog događaja koji naše društvo čini boljim.

Požurite i prijavite web i mobilne aplikacije za koje mislite da zaslužuju biti u top 100, na natječaj dobrih vibracija - VIDI WEB TOP 100.

Tagovi

Novosti