Bijela Kuća započinje s implementacijom solarnih panela u svoje dijelove / Novosti

Bijela Kuća započinje s implementacijom solarnih panela u svoje dijelove

Bijela Kuća započinje s implementacijom solarnih panela u svoje dijelove

O važnosti električne energije te njezinim alternativnim izvorima mnogo se govori. Televizijski programi, internet portali sve je puno navoda o alternativnim izvorima električne energije. Kao pogonski materijali spominju se voda, vjetar, sunce.

Upravo je Sunce najisplativiji te najsigurniji proizvođač električne energije, naravno uz odgovarajuću opremu. Čini se kako se Američki predsjednik Obama odlučio implementirati solarne panele za potrebe proizvodnje električne energije u Bijeloj Kući.

Potrebno je naglasiti kako solarni paneli za sada ne pokrivaju cjelokupno krovište rezidenciju Američkog predsjednik već samo mali dio. No i taj dio dostatan je za proizvodnju električne energije u kapacitetu od 6.3 kilovata električne energije.

Daljnji cilj kojeg Bijela Kuća provodi je u sljedećih 8 godina prekriti cijelo krovište Bijele Kuće solarnim panelima kako bi čitava potreba za električnom energijom bila zadovoljena od strane dobivanja putem Sunca.

No ova ugradnja solarnih panela namijenjenih dobivanju električne energije putem alternativnih izvora to jest pomoću Sunca ima i svoju drugu stranu. Američki predsjednik Barack Obama izdvojio je dodatnih dvije milijarde dolara za isto tako postavljanje solarnih panela na zgrade ostalih Američkih institucija kao što je Kongres te ostale.


Čelni ljudi Bijele Kuće nadaju se kako će ovim primjerom potaknuti mnogobrojne Amerikance na utjecaj važnosti alternativnih izvora električne energije te će time i sami građani vršiti sve veći broj implementacije solarnih panela u svoje domove.

Implementaciju solarnih panela na krovište Bijele Kuće u potpunosti su izvršile Američke tvrtke što je još jedan dokaz kako postoji kvalificirana radna snaga za postavljanje opreme namijenjenih alternativnim izvorima energije unutar Sjedinjenih Američkih Država.


Trenutni novčani iznosi koje je Američka vlada odvojila kao poticaje za implementaciju solarnih panela na Američka kućanstva dostatni su za 130.000 domova no s vremenom bi se iznos novčanih sredstava treba povećavati pa bi i broj domova sukladno tome trebao rasti.

Nadamo se kako će i ostale države Svijeta slijediti Američki primjer jer svi znamo kako je budućnost opstanka na Zemlji upravo u alternativnim izvorima energije.


Preuzeto sa: www.ninoit.eu

VEZANI ČLANCI

Keramika Modus osvojila albansko tržište, a Rita Ora albansku publiku!

Keramika Modus osvojila albansko tržište, a Rita Ora albansku publiku!

Zagreb, 30.11.2012. godine - Republika Albanija ove godine slavi 100 godina svoje neovisnosti, a u tom svečanom ozračju protekao je i devetnaesti Međunarodni...

Ambienta - 37. međunarodni sajam namještaja

Ambienta - 37. međunarodni sajam namještaja

Sajam AMBIENTA i ove je godine, po tridesetsedmi puta za redom, pozicioniran kao središnje mjesto okupljanja cjelokupne ponude i potražnje, proizvođača,...

KUPONI

KUPONI

Krenuli smo s akcijskim kuponima! Odmah možemo ponosno objaviti da su KUPONI UrediSvojDom jedini kuponi koji vam omugućuju kupnju PROIZVODA po izuzetno...

Tražimo suradnike

Tražimo suradnike

Polako se penjemo... Zacrtane ideje dobivaju konture i definitivno idemo prema gore. Gdje je vrh još ne znamo, ali bar znamo da smo na pravom putu :-) Došli...

JYSK otvara novu prodavaonicu u Gospiću

JYSK otvara novu prodavaonicu u Gospiću

Najveći europski lanac, prodavač proizvoda i tekstilnog asortimana za kućanstva, danski JYSK otvaranjem nove trgovine u Gospiću 24. veljače nastavlja svoje...

Antirecesijske mjere iz DUT-a

Antirecesijske mjere iz DUT-a

Kako bi vam omogućili što povoljniju kupnju u ovim teškim vremenima, u poduzeću DUT su odlučili uvesti tjedne akcije. Tako će vam od sada svaki tjedan...

Pogledajte ostale članke iz kategorije